Susret livanjskih i ramskih franjevaca
Biskupska konferencija BiH

Susret livanjskih i ramskih franjevaca

U srijedu, 5. lipnja 2024. u prostorijama ramskog samostana upriličen je susret franjevaca koji pastoralno djeluju u livanjskom i ramskom području, objavljeno je na mrežnoj stranici Bosne Srebrene.

Na početku susreta sve prisutne pozdravio je ramski gvardijan i župnik fra Andrija Jozić, a nakon riječi dobrodošlice uslijedilo je i prigodno predavanje koje je za sudionike priredio i održao fra Nikica Vujica, župni vikar u Podmilačju.

Fra Nikica je u svome predavanju govorio o redovništvu, tj. životu posvećenu Bogu i različitim napastima s kojima se redovnici bore. Posebno je istaknuo acediju – duhovnu napast koja, kako je kazao, pogađa mnoge vjernike, a koja postaje sve češća i kod redovnika. „Ona uništava radost i zadivljenu sadašnjost, a udaljava nas od molitve i Boga“, kazao je fra Nikica potičući okupljene da se u takvim duhovnim ili materijalnim napastima nastoje „nanovo oduševiti za Božju stvar, vrednovati ono što jesmo i dobro raditi na njivi Božjoj“.

Nakon predavanja uslijedilo je koncelebrirano euharistijsko slavlje u samostanskoj kapelici koje je predvodio fra Nikica. U svojoj propovijedi fra Nikica je, osvrćući se na pročitano evanđelje, govorio o Božjoj ljubavi i milosrđu.

Duhovna obnova i bratsko druženje dvaju samostanskih područja završena je zajedničkim ručkom u fratarskoj blagovaonici.

Susreti franjevaca koji pastoralno djeluju u livanjskom i ramskom području održavaju se već dulje vrijeme i to dvaput godišnje: u proljeće u Rami i ujesen u Livnu. (kta)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

II. formacija animatora u Posavini

Katoličke vijesti

Papa Franjo: Kritika blagoslivljanja homoseksualaca je licemjerje

Katoličke vijesti

Bolnički kreveti iz Aachena za Novu Bilu

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti