„Petrov novčić“ – pomoć papi Franji u njegovom poslanju
Biskupska konferencija

„Petrov novčić“ – pomoć papi Franji u njegovom poslanju

Papin dan milosrđa, koji se slavi u nedjelju 30. lipnja, znak je zajednicama diljem svijeta da su mogućnosti darovati svoj prilog koji je poznatiji pod imenom „Petrov novčić“. Tako se podupire poslanje rimskog biskupa, a poslanje je to mira, milosrđa i blizine onima koji se nalaze u teškoćama, objašnjava se u izdanju lista „L`Osservatore Romano“ od 25. lipnja, prenosi Informativna katolička agencija.

Prilogom koji se može dati na ovaj poseban dan kao i na bilo koji drugi dan u godini, svatko može aktivno sudjelovati u sveopćem poslanju Pape. Potreba za pomoć osobito je snažna u naše vrijeme kada se svijet suočava s ratnim razaranjima, utrci za naoružavanjem, nepravdama, patnjama mnogih siromaha, s napadima na svetost ljudskog života i dostojanstvo osobe. Papin glas i njegova konkretna blizina dopiru u mnogim teškim situacijama, zahvaljujući aktivnostima služenja različitih dikasterija Svete Stolice koji mu svakodnevno pomažu. Tako se podržavaju dobrotvorne akcije u korist ljudi i obitelji u teškoćama, a pomaže se i stanovništvu pogođenim prirodnim katastrofama i ratovima.

Poruka Petrova nasljednika univerzalna je poruka koja proizlazi iz Evanđelja i koja treba potporu svakoga da dopre do svih. Potrebno je, dakle, „pomoći Papi da pomogne“. Tako se osobno doprinosi njegovoj misiji i omogućava se da Papa bude blizu na svim geografskim i egzistencijalnim periferijama, surađuje se u prenošenju njegove poruke i njegova proročkog glasa po cijelom svijetu te se podržava njegovo neumorno djelovanje u korist mira i bratstva.

Prilog „Petrov novčić“ može biti mali, ali ima veliku simboličnu vrijednost. To je konkretan način jačanja osjećaja pripadnosti Crkvi i ljubavi prema rimskom biskupu koji u ljubavi predsjeda svim Crkvama. Oni koji daruju svoj prilog kao „Petrov novčić“, ne samo da pomažu Papi da pomogne onima koji pate, nego sudjeluju u njegovom poslanju naviještanja Evanđelja i surađuju u službi koju nudi mjesnim Crkvama preko dikasterija Svete Stolice i mreže svojih predstavnika u svijetu, podržavajući promicanje cjelovitog ljudskog razvoja, obrazovanja, mira, pravde i bratstva.

Svoj prilog može se donirati i putem poveznice: https://www.obolodisanpietro.va/it/dona.html   (kta/ika)


© L’Osservatore Romano. Za pristup cjelovitom sadržaju, više informacija možete saznati ovdje.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

​​​​​​​Nadbiskup Vukšić predvodio Euharistijsko slavlje uoči blagdana Svijećnice

Katoličke vijesti

Papina poruka za Svjetski dan komunikacija: Umjetna inteligencija nikada ne može zamijeniti mudrost ljudskog srca

Katoličke vijesti

Korizmena duhovna obnova Hercegovačkog područnog bratstva OFS-a

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti