Papinsko povjerenstvo za zaštitu maloljetnika potpisalo suradnju s Papinskim sveučilištem Svetog Križa
Biskupska konferencija

Papinsko povjerenstvo za zaštitu maloljetnika potpisalo suradnju s Papinskim sveučilištem Svetog Križa

Papinsko povjerenstvo za zaštitu maloljetnika najavilo je suradnju s Papinskim sveučilištem Svetog Križa u Rimu na području prevencije zlostavljanja i cjeloživotnog obrazovanja, piše Vatican News.

Ugovor su potpisali predsjednik Povjerenstva, kardinal Sean O’Malley i rektor Sveučilišta vlč. Luis Navarro u Domu Svete Marte u Vatikanu. Mandat je na tri godine, a o suradnji se izvješćuje godišnje. Inače, Povjerenstvo za zaštitu maloljetnika već radi s dikasterijima za kler i evangelizaciju.

Prema najavi, sveučilište u Rimu trebalo bi promovirati seminare i tečajeve daljnjeg usavršavanja za predavače, studente i druge zaposlenike. Osim toga, članovi Papinskog povjerenstva za zaštitu maloljetnika moći će se dodatno usavršavati na sveučilištu, a doktorandi će moći obavljati praksu.

„Ova suradnja“ – poručio je kardinal O’Malley – „dio je mreže suradnje koje Povjerenstvo ima s drugim crkvenim entitetima kako bi napredovala svoju misiju“. Kardinal je izrazio zahvalnost Papinskom sveučilištu Svetog Križa za podršku, a rektor je poručio kako su „sretni što mogu služiti ključnom i zajedničkom naporu unutar Crkve, a Santa Croce želi učiniti svoj dio“. (kta/rv)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Četvrta korizmena nedjelja u Orašju

Katoličke vijesti

Papa Franjo susreo se s Predsjednikom Republike Gvineje Bisau Embalóom

Katoličke vijesti

Široki Brijeg: Prvu svetu pričest primilo 208 djece

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti