Proslava Srca Isusova u Ordinarijatu
Gospićko-senjska biskupija

Proslava Srca Isusova u Ordinarijatu

Petak, 7. 6. 2024.

Proslava Srca Isusova u Ordinarijatu

Svetkovina Presvetog Srca Isusova proslavljena je svečanom misom u kapeli Ordinarijata u Gospiću koju je predvodio gospićki župnik o. Anto Knežević u zajedništvu s kancelarom i tajnikom Mišelom Grgurićem te đakonom vlč. Karlom Špoljarićem u petak 7. lipnja 2024.

Na misi su sudjelovale sestre iz Družbe Presvetog Srca Isusova koje djeluju u biskupskom Ordinarijatu u Gospiću, te sestre koje djeluju na području župe Otočac.

U svojoj propovijedi o. Anto spomenuo je kako jedan od Zaziva u pohvalama litanijama Srcu Isusovu: „Srce Isusovo izvore sve utjehe“, pokazuje što nam je zadano u Srcu Isusovu. Trebamo neprestano raditi na svome srcu i to vidimo po primjeru Isusove žrtve na Križu, srce koje krvari, koje se daje za nas. Isus kad govori o sebi i svome poslanju, govori u kontekstu svog probodenja kao onoga koji nosi naše grijehe, „zbog naših grijeha Njega probodoše.“ To je ljubav koja nam je uzor i koja nas treba voditi kroz život. U svakome čovjeku koji trpi, Bog trpi s njime, On je taj koji nas uvijek prvi traži, što vidimo u čitanju iz Knjige proroka Ozeja (Hošea). Prije i nego pomislimo na Njega, Bog nas prvi traži, o kako je to važno za nas! Nastavio je spominjući se novozavjetnih knjiga u kojim možemo iščitati kako se Božja pravednost vidi u tome što je opravdao nas nepravedne. Isusovo poniženje za nas ne smije ostati ne zapaženo, ako nam je ta istina pred očima, sve drugo pada u drugi plan. Mi ljudi više razmišljamo svojim srcem a ne svojom glavom! Sve ono što mi živimo u svom naravnom životu, vrlo često te naravne stvarnosti izbijaju u prvi plan a one Božje milosti, često stoje po strani. Ne smijemo zaboravit da ipak iza njih stoji Bog i zato su te milosti neuništive!

Srca naša neka budu po Srcu Isusovu!

Galerija fotografija

  Vijesti – Sve

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Izbor priorice u Karmelu Presvetog Srca Isusova u Gospiću

Katoličke vijesti

Naslovni blagdan gospićke katedrale Naviještenje BDM 2024.

Katoličke vijesti

Susret predstavnika tijela uključenih u organizaciju Susreta hrvatske katoličke mladeži i predstavnika Organizacijskog Odbora SHKM Gospić

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti