U pismu Ševčuku Papa osuđuje najnovije raketne napade na Ukrajinu
Papa

U pismu Ševčuku Papa osuđuje najnovije raketne napade na Ukrajinu

Papa Franjo uputio je pismo poglavaru Ukrajinske grkokatoličke crkve u kojem oštro osuđuje “neplemenite” i “neprihvatljive” ruske raketne napade na civilno stanovništvo i vitalnu infrastrukturu zemlje.

Vatikanske vijesti

Ratne operacije koje su “pogodile civilno stanovništvo i vitalnu infrastrukturu unutar zemlje su neplemenite, neprihvatljive i ne mogu se ničim opravdati”. Papa Franjo napisao je ove riječi u pismu od 3. siječnja glavnom nadbiskupu kijevsko-haličkog Svjatoslavu Ševčuku, koji je zauzvrat pisao Papi krajem godine kako bi ga obavijestio o posljedicama masovnog raketnog napada koji je Rusija je lansirala 29. prosinca. Vijest o pismu objavilo je tajništvo vrhovnog nadbiskupa.

“Još jednom”, napisao je Papa, “preko vas želim izraziti svoju blizinu mučeničkoj Ukrajini, oplakivati ​​mrtve i povjeriti ih Božjem milosrđu, utješiti ranjene i zagrliti sve one koji na bilo koji način pate. blizak pastorima koji pokušavaju dati nadu ljudima ‘u situaciji koja se čini sve očajnijom'”.

Papa Franjo dodao je kako mu je žao što, “u sve dramatičnijem međunarodnom kontekstu, onaj u Ukrajini riskira postati ‘zaboravljeni’ rat. Naša je dužnost, umjesto toga, ne dopustiti da se nad njim ušuti, a ne jednostavno održati živim užasa pred ovakvim tragičnim činjenicama, ali prije svega angažirati sve odgovorne i međunarodnu zajednicu na traženje miroljubivih rješenja”, rekao je.

Papa je završio svoje pismo glavnom nadbiskupu Shevchuku rekavši da koristi svaku priliku da se prisjeti sukoba i patnje.

Zatim je citirao svoje riječi na svojoj općoj audijenciji 3. siječnja, tijekom koje je rekao: “Rat je ludilo, rat je uvijek poraz. Molimo. Molimo se za ljude u Palestini, Izraelu, Ukrajini i tako dalje. mnoga mjesta gdje je rat.”

Naposljetku, papa Franjo je uvjerio ukrajinskog nadbiskupa da će nastaviti upućivati ​​”živopisne pozive da prestane buka oružja u Ukrajini i da se pokrenu putevi prema pravednom miru”.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Papa Franjo: Korizma je vrijeme obraćenja i slobode

Katoličke vijesti

Papa potiče marksiste i kršćane na borbu protiv korupcije i podupiranje vladavine prava

Katoličke vijesti

Papa je podsjetio na važnost Velikog tjedna u ostavljanju trajnog traga u našim životima

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti