Posljednji ispraćaj Anđe Gavran r. Ešegović, majke fra Lovre Gavrana
Biskupska konferencija

Posljednji ispraćaj Anđe Gavran r. Ešegović, majke fra Lovre Gavrana

U ponedjeljak, 12. veljače 2024. u župi Uznesenja BDM u Savskom Nartu pokraj Zagreba na posljednji počinak ispraćena je pokojna Anđa Gavran r. Ešegović, majka fra Lovre Gavrana, svećenika franjevca Bosne Srebrene, izvijestila je Franjevačka informativna agencija.

Najprije je u popodnevnim satima u župnoj crkvi slavljenja sveta misa zadušnica koju je zajedno s drugom braćom svećenicima i đakonom u nazočnosti obitelji pokojnice i ostalih vjernika predvodio fra Janko Ćuro, vikar Provincije. U svojoj propovijedi fra Janko se dirljivim riječima oprostio od pokojnice te svima pojasnio uzvišenost i ljepotu majčine ljubavi prožete dubokom vjerom kakvu je imala pokojna Anđa.

Na koncu svete mise od pokojnice se u ime cijele obitelji oprostio njezin sin fra Lovro koji je u kratkim crtima orisao dvostruku ljubav majke Anđe koja se očitovala u neizmjernoj ljubavi prema Bogu te njezinoj djeci i potomstvu. Ujedno se zahvalio svima koji su na različite načine brinuli o majci Anđi za njezina života.

Nakon svete mise u obližnjoj mrtvačnici uslijedio je obred posljednjeg ispraćaja gdje se kratkim govorom od pokojnice oprostila najprije njezina kći zahvalivši majci na svim primljenim dobročinstvima, a zatim i mjesni župnik koji je naglasio svijetli primjer nepokolebljive krćanske vjere koja je resila pokojnu Anđu.

Nakon toga pogrebna povorka se uputila do groblja u blizini crkve gdje je pokojnica ispraćena na posljednji počinak uz molitvu i prikladnu pjesmu.

Pokoj vječni daruj joj Gospodine. I svjetlost vječna neka joj svijetli!  (kta/fia)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Papa Franjo: Primirje je hitno, ratom nitko neće biti pobjednik

Katoličke vijesti

Kustos Svete zemlje: Uskrs, svjetlo i za najgora iskustva ljudi

Katoličke vijesti

Susreti mladih u HKM Grauebunden

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti