Papa će 10. lipnja posjetiti rimski Kapitolij
Biskupska konferencija BiH

Papa će 10. lipnja posjetiti rimski Kapitolij

Papa Franjo posjetit će rimski Kapitolij u jutarnjim satima 10. lipnja, potvrdio je Tiskovni ured Svete Stolice, prenosi Vatican News.

Vijest je najavio kapelan rimske policije, vlč. Massimo Cocci, tijekom blagoslova novih prometnih policajaca na Trgu na Kapitoliju. Previđeno je da rimski gradonačelnik Roberto Gualtieri dočeka Svetog Oca toga dana.

Papa Franjo je prethodno posjetio Kapitolij u ožujku 2019. te je tom prigodom, nakon razgovora s tadašnjom gradonačelnicom, uputio apel građanima: „Rim, oplođen krvlju mučenika, mora iz svoje kulture, oblikovane vjerom u Krista, crpiti resurse kreativnosti i milosrđa potrebne za prevladavanje strahova koji prijete blokiranjem inicijativa i mogućih putova. To bi moglo potaknuti grad na procvat, ujedinjavanje i stvaranje prilika za razvoj, kako građanskog tako i kulturnog, kao i gospodarskog i društvenog. Rim, grad mostova, nikad zidova!”

Posljednji susret Svetog Oca s aktualnim gradonačelnikom Gualtierijem bio je početkom godine. Na društvenim mrežama rimski gradonačelnik je objavio kako je tijekom tog „duboko nadahnjujućeg“ sastanka, Papi govorio o „napretku rada mnogih projekata koje smo postavili za Jubilej, za prihvat i skrb najkrhkijih ljudi“. Rim, dodao je tada, voli svoga biskupa, koga najbolje predstavlja njegov poziv na solidarnost, bratstvo i mir”. (kta/rv)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Papa: S Isusom nijedan grob neće potisnuti radost života

Katoličke vijesti

Prva sveta Pričest u župi Rama-Šćit

Katoličke vijesti

Mjesečna duhovna obnova Zavoda sv. Jeronima u mjestu Santa Severa

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti