Djeca iz Hrvatske na 1. svjetskom danu djece u Rimu
Biskupska konferencija

Djeca iz Hrvatske na 1. svjetskom danu djece u Rimu

Prvi Svjetski dan djece održan je protekloga vikend u Rimu, 25. i 26. svibnja, pod pokroviteljstvom Dikasterija za kulturu i obrazovanje. Među tisućama djece iz cijeloga svijeta bila je i skupina iz Hrvatske – 48 djece koji su sudjelovali u subotnjem programu na stadionu Olimpico i u nedjeljnom susretu s papom Franjom na Trgu sv. Petra, piše Informativna katolička agencija.

Hrvatski predstavnici istaknuli su se, osim hrvatskim zastavama, i narodnom nošnjom, a djecu, roditelje i pratnju organizirano je vodilo Djelo Marijino – Pokret fokolara Hrvatska.

Robert Zajec posebno je ponosan što su djeca iz Hrvatske sudjelovala u programu otvorenja Susreta: „Pripala nam je čast da 25-ero hrvatske djece u nošnjama bude dio tog otvorenja. Naša želja je bila biti uz djecu, pratiti ih, prenijeti im međusobno uvažavanje, naučiti ih ljubiti drugoga.“ Klaudija Ikić je dodala: „Ovo je susret djece od 6 do 12 godina. Jako su bili uzbuđeni, pripremali su se za ovaj susret – učili pjesmicu, izrađivali poklone – uzbuđeni su što su vidjeti papu. Mi smo im podrška i jako se veselimo tome“, naglasio je.

Mihaela Stipić, jedna od mama koja je bila u pratnji djece, za HKR je objasnila koliko je bitno zajedništvo u organizaciji ovog susreta. „Mi smo zaista toliko puni vjere, radosti i veselja za taj susret. Tako da svaki korak koji radimo i možda neki problem na koji smo naišli nismo shvatili kao nikakvu prepreku da nešto ne napravimo. Dapače, još više smo se međusobno potrudili i svi smo se jako zbližili. Ne samo obitelji, nego i među prijateljima u zajednici – toliko smo jedni druge gurali. Baš smo si bili velika potpora i vjetar u leđa, cijelo ovo vrijeme“, istaknula je.

Po povratku iz Rima izjavila je kako su svi vrlo zahvalni što su imali priliku sudjelovati na takvom susretu. „Svi smo radosni, ali i ponosni što smo mogli predstavljati Hrvatsku. Osobito na stadionu u subotu. Program je bio odličan i sve je dugo trajalo, ali su djeca bila strpljiva i izrazito radosna. Toliko su bili bliski s drugom djecom svijeta. Svi su zaista dobili jako puno na ovom susretu“, naglasila je.

„Za nas je bilo vrlo značajno što smo na Trgu sv. Petra dobili priliku stajati u prvim redovima uz ogradu. Zaista jako blizu sv. Oca kada je prolazio. Djeca su bila oduševljena“, izdvojila je.

Sudionici iz Hrvatske nakon programa su razgledali i znamenitosti Rima, a prema domovini su krenuli oko osam sati. (kta/ika)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

“Bog je uvijek nov” – nova knjiga Benedikta XVI. u knjižarama Verbum

Katoličke vijesti

Haiti: Šest otetih časnih sestara oslobođeno u Port-au-Princeu

Katoličke vijesti

Proslavljen spomen rođenja i krštenja sluge Božjega Josipa Stadlera

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti