Blagoslov polja u Gornjoj Lupljanici
Biskupska konferencija

Blagoslov polja u Gornjoj Lupljanici

Mons. Pero Zeba, umirovljeni svećenik Riječke nadbiskupije, povratnik u rodno Bijelo Brdo predvodio je u nedjelju, 26. svibnja misno slavlje i obred blagoslova polja u Gornjoj Lupljanici koja pripada Župi sv. Marka Evanđelista na Plehanu u Bosanskoj Posavini. Kako je kapela u tom selu posvećena Presvetom Trojstvu, zbog kiše misa je slavljena pod velikim šatorom koje su župljani za tu prigodu pripremili.

Mons. Zeba u prigodnoj je homiliji okupljenim vjernicima kojih je bilo stotinjak posvjestio da je Isus uvijek s nama

„Isus nam danas poručuje da će biti s nama u sve dane do svršetka svijeta. Stoga spoznajmo da na ovome svijetu nismo sami. Mnogo je onih koji žive sami, a to je najteže za čovjeka. Tko s Isusom nije uspostavio kontakt sam je.

U u ovoj pustari vi koji živite, ako ste s Isusom, nisi sam, uvijek ste u moćnom društvu. Isus je trs – izvor života i snage. Ako smo priključeni na njega nismo sami, nego živimo punim životom. Došli ste danas ovdje živim uspomenama, ne mrtvim, jer taj rod kojega je netko sijao priključen je na zdravu lozu. na trs Isusu Krista i taj rod donosi zdrav plod. Ljubav je stvorila ovaj dan ona se ne smije gasiti, nego umnažati preko naših potomaka.

Dopustite da iz nas govori glas čovjeka vjere, jer ovim usamljenom prostorima potreban je čovjek vjere. Budimo jedni drugima dobri anđeli, a Presveto Trojstvo neka nas sve čuva“, poručio je uz ostalo mons. Zeba.

Druženje su pod velikim šatorom nastavili uz zajednički ručak. (kta/b.l.)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Papa u dijalogu s djecom: radost je živjeti kao prijatelji u miru

Katoličke vijesti

U Zrenjaninu održana Konferencija o zaštiti maloljetnika i ranjivih osoba

Katoličke vijesti

Sudan: Godina rata ostavila je zemlju bez sjemeništaraca

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti