Sveta ura dječje euharistijske obnove: UŽIVO iz svetišta Majke Angelice u Hancevilleu na blagdan Gospe Fatimske
Kršćanski život

Sveta ura dječje euharistijske obnove: UŽIVO iz svetišta Majke Angelice u Hancevilleu na blagdan Gospe Fatimske

Svjetski molitveni događaj okupit će 13. svibnja mlade u molitvi iz 160 zemalja svijeta.

Zamislite milijune djece i mladih koji mole krunicu tijekom svete ure istoga dana tijekom euharistijske obnove.

To se može učiniti jer će Eternal Word Television Network emitirati Svjetsku dječju euharistijsku svetu uru u više od 160 zemalja diljem svijeta iz svetišta Presvetog Sakramenta u Hancevilleu, Alabama. Djeca i mladi posvuda će se moći pridružiti svojim vršnjacima okupljenima u svetištu na blaženom času 13. svibnja.

Ukratko video poruka, biskup Andrew Cozzens iz biskupije Crookston, Minnesota, predsjedavajući Nacionalnog euharistijskog kongresa, povezuje ovaj događaj s nacionalnim euharistijskim oživljavanjem: „Pozivam pastore, učitelje, DRE i roditelje da zatraže molitve od naše djece i mladih za sljedeći događaji. Prvo, 13. svibnja 2024., 22. godišnja dječja euharistijska Sveta ura u čast Bezgrešnog Srca Marijina; i od 17. do 21. srpnja, Nacionalni euharistijski kongres u Indianapolisu, Indiana, pozivajući cijeli svijet da se duhovno ujedini u molitvi za njegov uspjeh. U svibnju će djeca diljem svijeta već neko vrijeme biti ujedinjena u molitvi za trajni uspjeh svjetske dječje euharistijske svete ure i nacionalnog euharistijskog kongresa, donoseći ljubav Isusa Krista u euharistiji sljedećoj generaciji.”

Otac Joseph Mary Wolfe iz Franjevačkih misionara Vječne Riječi, koji će predvoditi Svetu uru za djecu na EWTN-u, također ju je povezao s euharistijskim probuđenjem. “Ova dječja euharistijska sveta ura bit će emitirana po prvi put iz svetišta Presvetog Sakramenta u Hancevilleu s djecom iz Katoličke škole Srca Presvetog”, rekao je za Register. “Ove godine svetište slavi 25. obljetnicu. Vjerujem da je Majka Angelica započela euharistijsko oživljavanje kada je izgradila ovaj prekrasan navještaj Stvarne Prisutnosti. Naime, kroz svetište će proći jedno od euharistijskih hodočašća, pa je prikladno da nas djeca vode u molitvi.”

Hodočasnička ruta sv. Juana Diega zaustavit će se u svetištu na 20. lipnja.

Otac Wolfe rekao je o važnosti uključivanja djece u molitvu: “Kip Divino Niño na piazzi [at the Hanceville shrine] ima citat iz Izaije 11:6 ‘I dijete malo će ih voditi.’”

Connie Schneider, predsjednica Djece Euharistije, Mladih misionara Bezgrešnog Srca Marijina (Djeca euharistije) koji je utemeljio i pokrovitelj ove Svete ure, pristao je, rekavši Registru da „Dijete Isus to želi. Isus je rekao: ‘Pustite dječicu da dolaze k meni i ne branite im jer takvih je kraljevstvo nebesko’ (Matej 19,14).”

Djeca zajedno štuju Krista
Djeca zajedno štuju Krista. (Foto: ljubaznošću Djece Euharistije)

A tajming 13. svibnja je providonosni.

“Bit će to blagdan Gospe Fatimske, a mnoge molitve povezane su s tim ukazanjem i svetim Franjom i svetom Jacintom”, objasnio je o. Wolfe. “I djeca su pozvana biti sveti, a svjedočenje drugoj djeci kako mole u svetištu potaknut će i njih da ljube Isusa i Mariju. Sveti Franjo je govorio o ljubavi prema ‘Skrivenom Isusu’ u Presvetom Sakramentu, a sveta Jacinta o prinošenju Bogu svega što je teško u životu. To su tako važne poruke za nas danas, mlade i stare.”

Još prije nego što se Gospa ukazala djeci u Fatimi, ona ju je poslala Anđeo mira, koji je zamolio troje djece da se iskupe našem euharistijskom Gospodinu. Držao je kalež s Hostijom obješenom iznad njega, iz koje su kapi Krvi padale u kalež. Ostavivši kalež i hostiju lebdjeti u zraku, spustio se na zemlju pokraj djece i natjerao ih da tri puta ponove ovu molitvu: “Presveto Trojstvo, Oče, Sine i Duše Sveti, duboko Ti se klanjam i prinosim Ti Predragocjeno Tijelo, Krv, Duša i Božanstvo Isusa Krista, prisutno u svim tabernakulima svijeta, kao zadovoljština za uvrede, svetogrđa i ravnodušnost kojima je On sam uvrijeđen. I po beskrajnim zaslugama Njegova Presvetog Srca i Bezgrješnog Srca Marijina, molim te za obraćenje jadnih grešnika.”

Djeca su kasnije objasnila da je 13. svibnja Blažena Majka pojavio se i bio je okupan svjetlom tako sjajnim i intenzivnim da su njegove zrake prodrle u njihova srca i oni su se vidjeli “u Bogu; bili smo potaknuti nutarnjim poticajem i pali smo na koljena, ponavljajući: ‘O Presveto Trojstvo, obožavam Te! Bože moj, Bože moj, ljubim te u Presvetom Sakramentu.'” U tom istom prvom ukazanju Gospa im je rekla: “‘Molite krunicu svaki dan da postignete mir za svijet i kraj rata’.”

Ova svjetska dječja euharistijska Sveta ura prenosi pouke Gospina prvog ukazanja u Fatimi i to će učiniti na sam blagdan tijekom Svete Ure.

Schneider je izrekao prigodne riječi. Sveti Ivan Pavao II napisao mladima u svom “Božićnom pismu djeci svijeta” iz 1994. Napisao je: „Kao što Isus u Evanđelju pokazuje posebno povjerenje prema djeci, tako i njegova Majka Marija tijekom povijesti nije propustila pokazati svoju majčinsku brigu za malene. … Apsolutna je istina: Isus i njegova Majka često biraju djecu i daju im važne zadatke za život Crkve i čovječanstva. … Čini se da Otkupitelj čovječanstva dijeli s njima svoju brigu za druge: za roditelje, za druge dječake i djevojčice. Željno iščekuje njihove molitve. Kakvu golemu moć ima dječja molitva! To postaje uzor i samim odraslima: moliti s jednostavnim i potpunim povjerenjem znači moliti kao što mole djeca.”

Otac Wolfe ispričao je koliko Gospa želi da djeca rastu u vjeri. “Razgovarao sam s postulatorom za kauze sv. Franje i sv. Jacinte, Sestra Ângela de Fátima Coelho, a ja sam je upitao zašto su djeca tako mlada mogla rasti u herojskim vrlinama. Ona je odgovorila da ih je Marija brzo dovela tamo. To je lijepa, utješna istina za sve nas. Primijetite kako je to počelo s tim prvim ukazanjem, nešto što će ova Sveta ura za djecu spojiti s euharistijskim klanjanjem i krunicom.”

Schneider je naglasio da je euharistijska obnova također za djecu svijeta: „Biskup Cozzens je to prepoznao i otvorio svoje srce da dovede našu djecu katoličkih škola i svu djecu da mole za uspjeh euharistijske obnove. Ako nemamo euharistiju, nemamo ni katoličku vjeru.”

Djeca mole krunicu u Marijinu svetištu
Djeca mole krunicu u Marijinom svetištu u Washingtonu. Ove godine Sveta ura emitirat će se iz Hancevillea, Alabama.(Foto: ljubaznošću Djece Euharistije)

Gospa Fatimska poziva djecu svijeta na euharistijsko klanjanje i molitvu krunice, rekao je Schneider, rekavši: “Tko god se ponizi kao ovo dijete, najveći je u kraljevstvu nebeskom” (Matej 18,4).

Osim sudjelovanja u Svetoj uri iz EWTN-a, Schneider se nada da bi “pastiri, učitelji i roditelji mogli okupiti naše učenike i djecu da posjete Isusa pred Presvetim na nekoliko minuta kako bi molili molitve euharistijske ozdravljenja. U Fatimi, Angel je rekla djeci da bi njihove molitve i žrtve donijele mir njihovoj zemlji.”

Osvrćući se na nadolazeće emitiranje EWTN-a 13. svibnja, Schneider je zaključio: “Zamislite dječju euharistijsku obnovu! Može se dogoditi ako se ujedinimo.”

PRIDRUŽITE SE MOLITVI

Sveta ura bit će emitiran na EWTN-u, ponedjeljak, 13. svibnja, u 10 sati istočno. Napomena: Ove godine će se ponovno održati Sveta ura u listopadu (dan i vrijeme će biti određeni).

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Hobitovo putovanje kući: Sanjati Shire

Katoličke vijesti

Vjera, nada, ljubav protuotrov su oholosti, rekao je Papa na audijenciji

Katoličke vijesti

Mjesec Veljača u znaku prevencije vršnjačkog nasilja

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti