Obala Bjelokosti: Posvećene osobe počinju pripreme za jubilarnu 2025. godinu
Svijet

Obala Bjelokosti: Posvećene osobe počinju pripreme za jubilarnu 2025. godinu

Konferencija redovničkih poglavarica i poglavara Obale Bjelokosti (CSM-CI) nedavno je otvorila početak priprema za slavlje jubilarne 2025. godine za posvećene osobe Obale Bjelokosti. Redovnički poglavari sastali su se u Centru Saint-Jean-Eudes d’Abatta, Bingerville, u nadbiskupiji Abidjan.

Vatikanske vijesti s Marcelom Aristonom Bléom – Abidjan.

Početnu misu predslavio je apostolski nuncij u Obali Bjelokosti nadbiskup Mauricio Rueda Beltz. Nuncij je pozvao glavne poglavare da budu primjeri i svjedoci u nasljedovanju Krista.

Velika jubilarna godina 2025

Dana 9. svibnja, na blagdan Uzašašća, Sveti Otac, papa Franjo, svečano proglašava datum početka i završetka, oblike slavljenja Jubileja i događaj koji će se održati u jubilarnoj godini 2025. Papa je dekretom proglasio Jubilej. pod nazivom “Bula optužnice”.

Prema Buli, Jubilarna godina otvorit će se u Bazilici svetog Petra 24. prosinca 2024., a završiti 6. siječnja 2026.

Crkvena tradicija nalaže da se svaka jubilarna godina proglasi objavljivanjem Papinske (ili Papinske) ‘Bule indikcije’. Pod ‘Bulom’ se misli na službeni dokument, obično napisan na latinskom jeziku i s papinim pečatom.

Ostati sjedinjen s Kristom

Nadbiskup Beltz je u propovijedi na skupu s velikim poglavarima pozvao na jedinstvo s Kristom, poslušnost Duhu Svetomu i graditelje zajedništva.

Govoreći o prvoj točki, o sjedinjenju s Kristom, Apostolski nuncij je rekao da to znači biti uronjen u Isusovu osobu, prisno sjedinjen s Njim kao mladice s trsom.

Tkalci odnosa

Nadbiskup je nadalje potaknuo okupljene redovnice na poslušnost Duhu Svetome, “jer smo izabrani za poglavare, ne da vršimo svoju volju, nego Božju”.

Prelat je nadalje pozvao glavne poglavare da djeluju kao “Otac”, dopuštajući da ih vodi Duh Sveti.

Na kraju je nuncij pozvao sve glavne poglavare Obale Bjelokosti da budu svjedoci Uskrslog Gospodina, istaknuvši da je izvornost našeg kršćanskog opredjeljenja u našem pozivu koji nas vodi slijediti siromahe, živjeti životom čistoće. i poslušnost. “Za vas”, rekao je, “obveza je veća, utoliko što morate biti, unutar svojih zajednica, graditelji zajedništva, tkalci odnosa koji svjedoče Krista uskrslog u jedinstvenoj zapovijedi ljubavi”, rekao je.

Hvala vam što ste pročitali naš članak. Možete biti u toku pretplatom na naš dnevni bilten. Samo kliknite ovdje

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Američki biskupi donose novi okvir za pastoral mladih; to je prvi u gotovo 30 godina

Katoličke vijesti

Sveti Toma Akvinski nas podsjeća da vjera i razum idu zajedno

Katoličke vijesti

Dan mučenika u Ugandi: Tisuće okupljene u svetištu Namugongo – Vatican News

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti