EWTN je izabrao službeni kanal za Međunarodni euharistijski kongres
Europa

EWTN je izabrao službeni kanal za Međunarodni euharistijski kongres

Djelatnici ACI Prensa, 21. svibnja 2024. / 06:40

53. Međunarodni euharistijski kongres (IEC) izabrao je EWTN kao službeni kanal za prijenos uživo događaja koji će se održati od 8. do 15. rujna u Quitu, Ekvador.

“The 53. međunarodni euharistijski kongreskoji će se održati u Quitu od 8. do 15. rujna, odabrao je EWTN kao svoj službeni kanal, koji će prenositi sve što je vezano” za ovaj veliki događaj, rekao je otac Juan Carlos Garzón, glavni tajnik IEC Quito 2024, u izjavi poslanoj iz Rima ACI Prensi, CNA-ovom partneru za vijesti na španjolskom jeziku.

Tema ovogodišnjeg Međunarodnog euharistijskog kongresa je “Bratstvo za ozdravljenje svijeta”. U ponedjeljak je Vatikan također objavio da je papa Franjo imenovao kardinala Kevina Farrella, prefekta za Dikasterij za laike, obitelj i život. kao papinski izaslanik na kongresu.

Garzón je prošli tjedan bio u Rimu kao dio izaslanstva, kojim je predsjedao Alfredo Espinoza Mateus, nadbiskup Quita i primas Ekvadora, “kako bi održao niz sastanaka s glavnim papinskim vlastima”.

Od početka priprema za IEC 2024, Garzón je dodao: “EWTN je bio prisutan na orijentaciji i obuci za IEC 2024 komunikacijsko osoblje.”

Logo za 53. Međunarodni euharistijski kongres koji će se održati u Quitu, Ekvador, od 8. do 15. rujna 2024. Zasluge: Komisija za komunikacije Međunarodnog euharistijskog kongresa 2024.
Logo za 53. Međunarodni euharistijski kongres koji će se održati u Quitu, Ekvador, od 8. do 15. rujna 2024. Zasluge: Komisija za komunikacije Međunarodnog euharistijskog kongresa 2024.

EWTN pripreme za IEC Quito 2024

U tandemu, za koordinaciju EWTN-ovih prijenosa IEC Quito 2024, tim iz mreže posjetili glavni grad Ekvadora, uključujući i Metropolitanski kongresni centar Quito, gdje će se kongres održati.

Tim se sastojao od potpredsjednika EWTN-a za programiranje i produkciju Petera Gagnona, direktora produkcije EWTN-a Michaela Holmesa i potpredsjednika EWTN-a za produkciju, marketing i radio na španjolskom jeziku Enriquea Duprata.

Gagnon je rekao da će EWTN prijenosi događaja biti ponuđeni na španjolskom, engleskom i njemačkom jeziku. “Ovo će biti prekrasan događaj za one koji dolaze i za one koji gledaju”, rekao je Gagnon.

“Za EWTN je neizmjerna radost biti kanal za Međunarodni euharistijski kongres u Quitu 2024.”, rekao je Duprat. „Za nas je bitno biti platforma na kojoj, bez obzira gdje se nalazi naša publika, svatko može uživati ​​u najvažnijim katoličkim događajima u Crkvi.

Što se tiče pojedinosti o izvještavanju, Duprat je rekao: „Plan je moći ponuditi ovaj Međunarodni euharistijski kongres uživo i izravno iz Quita i na više jezika [Spanish, English, and German] putem naših televizijskih i radijskih signala, interneta i putem naše digitalne aplikacije.”

Događaj se podudara sa 150. obljetnicom posvete Ekvadora Presvetom Srcu Isusovu 1874. godine. Godine 1886. Quito je također bio mjesto prvog nacionalnog euharistijskog kongresa.

Tijekom svog pripremnog posjeta, tim EWTN-a putovao je rutom procesije koja će se održati 14. rujna u povijesnom središtu Quita, koja će započeti misom na San Francisco Plaza, a zatim krenuti do Bazilike nacionalnog zavjeta, gdje će se dati blagoslov.

Posjetili su i urede IEC-a, gdje ih je primio Garzón, koji je objasnio kako napreduje organizacija događaja, uključujući raspored teološkog simpozija koji će se održati od 4. do 7. rujna, neposredno prije 8. do 15. rujna. kongres.

Izaslanstvo EWTN-a posjetilo je i Park sredine svijeta i spomenik Ekvatoru, koji označava ekvator koji dijeli sjevernu i južnu polutku i gdje je planirana Liturgija riječi s naglaskom na brizi za stvoreno.

Upis u tijeku

Prijave za Međunarodni euharistijski kongres, kako za teološki simpozij tako i za sam kongres, su u tijeku i dostupne su putem web stranice događaja.

Najveća katolička medijska organizacija na svijetu, 11 globalnih TV kanala EWTN-a i brojni regionalni kanali emitiraju se na više jezika 24 sata dnevno, sedam dana u tjednu u više od 425 milijuna televizijskih kućanstava u više od 160 zemalja i teritorija. EWTN platforme također uključuju radio usluge koje se prenose putem SIRIUS/XM, iHeart Radio i više od 600 domaćih i međunarodnih AM i FM radijskih podružnica i svjetske kratkovalne radio usluge.

Sjedište u Washingtonu, DC, EWTN vijesti upravlja s više globalnih novinskih servisa, uključujući Katoličku novinsku agenciju; Novine i digitalna platforma The National Catholic Register; ACI Prensa na španjolskom; ACI Digital na portugalskom; ACI Stampa na talijanskom; ACI Africa na engleskom, francuskom i portugalskom; ACI Mena na arapskom; CNA Deutsch na njemačkom; i ChurchPop, digitalna platforma koja stvara sadržaj na nekoliko jezika. Također proizvodi brojne televizijske vijesti uključujući “EWTN News Nightly,” “EWTN News In Depth,” “EWTN Pro-Life Weekly,” i “The World Over”.

Ovu je priču istovremeno objavio ACI Prensa, CNA-ov partner za vijesti na španjolskom jeziku. Preveo ga je i prilagodio CNA.

Walter Sánchez Silva

Walter Sánchez Silva stariji je pisac za ACI Prensa (https://www.aciprensa.com). S više od 15 godina iskustva izvještavao je s važnih crkvenih događaja u Europi, Aziji i Latinskoj Americi za vrijeme pontifikata Benedikta XVI. i pape Franje. E-mail: [email protected]

Ken Oliver-Méndez

Ken Oliver-Méndez glavni je urednik Catholic News Agency, koja pruža vijesti od općeg interesa za katolike diljem svijeta putem svoje mreže regionalnih dopisnika, ureda i sestrinskih službi, uključujući ACI Prensa, ACI Stampa, CNA Deutsch, ACI Africa , ACI Afrique, ACI Mena i ACI Digital. Rođeni Washington i novinar po profesiji, Ken je bivši direktor specijaliziranih medija u Bijeloj kući, urednik vijesti na NBC radiju i producent večernjih vijesti na Radio Martíju, među ostalim pozicijama u novinarstvu i javnoj politici.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Obitelj tuži zbog vjerskog izuzeća bolnice za eutanaziju

Katoličke vijesti

Rusija obnavlja pokušaje proboja ukrajinske obrane u Harkovu

Katoličke vijesti

Papa imenuje papinskog izaslanika na Međunarodnom euharistijskom kongresu

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti