Mladi križevačkog i zelinskog dekanata sudjelovali na SHKM-u u Gospiću
Bjelovarsko-križevačka biskupija

Mladi križevačkog i zelinskog dekanata sudjelovali na SHKM-u u Gospiću

Mladi križevačkog i zelinskog dekanata sudjelovali su na Susretu hrvatske katoličke mladeži u Gospiću 4. svibnja 2024. godine.

Zahvaljujemo mladima za osvrte i fotografije koje dijele s nama.


 EMA, 22

Ovaj SHKM svakako ću prvenstveno pamtiti po iskustvu radosti koja je vladala među svima nama. Po osmjesima koji su stvarno bili odraz Krista uskrsloga. Svaki susret, svaki zagrljaj, svaka riječ, uistinu sve je bilo u znaku one prave radosti. Župnik kod kojeg smo ujutro došli bio je stvarno jako drag i još mi odzvanjaju njegove riječi: “Mladi držite se zajedno, nemojte gledati na različitosti, jedna je Hrvatska, a jedna je i Crkva koja prihvaća sve.” Sada se treba vratiti u stvarnost, znam da ću iskustva s ovog SHKM-a uvijek nositi u srcu i da će mi u srcu ostati utisnuto predivno geslo: Raduj se za svoje mladosti!

VERONIKA, 15

Na ovogodišnjem SHKM-u najbolja mi je bila procesija od trga u Gospiću do stadiona jer je stvarno bilo prekasno biti dio tako velike procesije mladih koji svjedoče svoju vjeru. Ovaj SHKM ću pamtiti po tome što mi je bio prvi, a nadam se i želim da je to tek početak odlazaka na sljedeće SHKM-e.

EMA, 15

Nešto najljepše mi je bilo vidjeti toliko mladih koji su došli radi svoje vjere u Krista i taj osjećaj radosti i milosti koja se mogla osjetiti u zraku. Propovijed mi je bila divna, bilo je rečeno toliko stvari na koje bi se čovjek katkad trebao osvrnut. Ovaj susret je velika prilika za nova poznanstva, a najviše za bolje upoznavanje Isusa!

LAURA, 13

Najbolje od svega mi je bilo upoznavanje i druženje s ostalim župama i upoznavanje novih ljudi. Lijepo sam provela dan te naučila nešto novo.

MARTINA, 34

Na ovogodišnjem SHKM-u najviše me se dojmila sveta misa. Cjelokupna atmosfera za vrijeme svete mise me ispunila i obogatila, a tome je i doprinijelo pjevanje zbora.

SARA, 17

Provela sam se divno na SHKM-u. Najviše sam uživala u zajedničkim molitvama, duhovnim sadržajima i upoznavanju novih ljudi koji također slijede Krista. Svi ti momenti su mi ostavili nezaboravan dojam i pružili osjećaj zajedništva.

MARKO, 27

SHKM u Gospiću, susret koji je ponovno okupio mlade i na kojem smo imali priliku susrest Boga. Dan koji je bio ispunjen programom kao novi poticaj za učvrstiti vjeru u Boga. Zahvalan sam na ovom susretu koji me je duhovno obogatio i što sam imao priliku susresti mjesta do kojih sada nisam imao priliku vidjeti.

MARTA, 21

Ovaj SHKM pamtit ću po zajedništvu, lijepim riječima upućenim svim mladima od strane našeg pape Franje i mons. Tomislava Rogića. Napokon, počastilo nas je i lijepo vrijeme na kojem smo bili svi zahvalni. Na sv. misi oduševio me i zbor mladih zajedno sa orkestrom. Bio je to jedan veličanstveni dan ispunjen molitvom, zagrljajima, osmijesima, pjesmom i uskrslim Kristom!

IVAN, 27

Dojmovi sa ovogodišnjeg SHKM-a su neopisivi i pre ponosan sam što sam imao priliku sudjelovati u svojem 4. susretu SHKM-a. Uz dobru pripremu susreti prolaze uz neopisivo blagostanje i ispunjenošću Duha Svetoga. Susret je organiziran na visokoj razini i čast je sudjelovati na takvim susretima gdje deseci tisuće mladih slave Gospodina. Sve pohvale Gospičko- senjskoj biskupiji i vlč. Josipu Šimatoviću.

KRISTINA, 26

Ovogodišnji susret mi je bio poseban iz više razloga, susret je bio tjedan nakon sklapanja braka pa sam po prvi puta slavila Gospodina sa još tisuće mladih uz svoga supruga. Isti tako dodatno sam se zbližila s još nekoliko mladih i osjećala radost, zajedništvo i prijateljstvo, jedna obitelj u Kristu. Pamtit ću susret i po prekrasnom vremenu i suncu kojim nas je Bog blagoslovio iako je bila najavljena kiša i nešto lošije vrijeme. Od srca hvala Gospićko-senjskoj biskupiji na organizaciji susreta i dobrodošlici, osjećali smo se kao doma i jedva čekamo sljedeći susret u Požegi.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Posjet svećenika Požeške biskupije Bjelovarsko-križevačkoj biskupiji

Katoličke vijesti

Biskupijska proslava blagdana Drinskih mučenica u Velikom Grđevcu

Katoličke vijesti

Susret svećenika

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti