Papa: Svojim uzašašćem Isus nas vodi u nebo – Vatican News
Papa

Papa: Svojim uzašašćem Isus nas vodi u nebo – Vatican News

Obraćajući se mnoštvu okupljenom na Trgu svetog Petra na molitvi Regina Caeli na nedjelju Uzašašća, papa Franjo podsjeća kako nam Isusov povratak Ocu otvara put u nebo.

Autor: Lisa Zengarini

U molitvi Regina Caeli iz Apostolske knjižnice ove nedjelje, obilježavajući Uzašašće Gospodinovo u Italiji i mnogim drugim zemljama diljem svijeta, papa Franjo razmišljao je o značenju za nas Isusovog uskrsnuća na nebo i sjedenja zdesna Bogu ( Mk 16,19).

Papa je objasnio da nam Kristovo uzašašće otvara put. “Isusov povratak Ocu ne čini nam se kao odvajanje, već kao iščekivanje našeg konačnog odredišta”, rekao je. Kao “penjački partner” kada se penjemo prema vrhu planine, On vuče Crkvu, svoje tijelo, u nebo gdje je uzašao.

I mi uskrsavamo radosno zajedno s Njim

“I mi, Njegovi udovi”, nastavio je Papa, “uzdižemo se radosno zajedno s Njim, našom glavom, znajući da je korak jednoga korak za sve i da se nitko ne smije izgubiti ili zaostati jer mi smo jedno tijelo. ”

“I mi radosno ustajemo s Njim.”

“Korak po korak, Isus nam pokazuje put”, objasnio je Papa, podsjetivši da nam današnje Evanđelje govori o koracima koje trebamo poduzeti, a koji se sastoje od vršenja Božjih djela ljubavi: “davati život, donositi nadu, čuvati se od svake zlobe. i podlosti, na zlo odgovarati dobrim, zbližavati se s onima koji pate.”

Nasljedovanje Isusa korak po korak

“Što više to činimo”, rekao je papa Franjo, “što više dopuštamo da nas preobrazi njegov Duh, to više slijedimo njegov primjer, kao u planinama, osjećamo kako zrak oko nas postaje lagan i čist”.

Papa Franjo stoga je pozvao vjernike da se zapitaju slijede li njegove stope: „Je li u meni živa želja za Bogom, za njegovom beskrajnom ljubavlju, za njegovim životom koji je život vječni? Ili sam spljošten i vezan za prolazne stvari, za novac, za uspjeh, za užitke? I izolira li me moja želja za Nebom ili me navodi da volim svoju braću da ih osjećam kao suputnike na putu prema Raju?”

Zaključujući, Papa je zamolio Djevicu Mariju da nam pomogne “hodati zajedno s radošću prema slavi Neba”.

Hvala vam što ste pročitali naš članak. Možete biti u toku pretplatom na naš dnevni bilten. Samo kliknite ovdje

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Papa: Zaustavite rat na Bliskom istoku, ne dopustite da se proširi

Katoličke vijesti

Papa traži od međunarodne zajednice pomoć Afganistanu pogođenom poplavama – Vatican News

Katoličke vijesti

Papa novinarima akreditiranim u Vatikanu: ‘Volite čovječanstvo, naučite se poniznosti’

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti