Krizmano 185-ero Hrvata u Beču: Ako nema Duha Božjega nužno će nedostajati mira
Biskupska konferencija BiH

Krizmano 185-ero Hrvata u Beču: Ako nema Duha Božjega nužno će nedostajati mira

U subotu 25. svibnja 2024. u Hrvatskoj katoličkoj misiji Beč nadbiskup Splitsko-makarski mons. Zdenko Križić podijelio je sakrament potvrde za 185-ero krizmanika. Na prvoj misi krizmu je primilo 79-ero kandidata, a na drugoj 106-ero. Pjevanje su predvodili na prvoj misi župni zbor, a na drugoj zbor mladih, piše portal Dijaspora.

Mons. Križić propovijed je temeljio na Djelima apostolskim, tekstu koji govori o silasku Duha Svetoga…

“A Duh je taj koji daje snagu za život, on ne uništava nego grije, daje toplinu i snagu da se možemo boriti s nedaćama života. Kada nema Duha onda se ne razumiju ni braća ni sestre. Apostol Pavao nam govori da je mir plod Duha Svetoga, ako nema Duha Božjega nužno će nedostajati mira”, rekao je nadbiskup.

Krizmanicima je poručio da su pred njima izbori koje tek moraju napraviti, upozorio ih je da je moguće pogriješiti i napraviti pogrešan korak koji ima posljedice za cijeli život.

Na kraju svete mise fra Josip Koren, voditelj ove hrvatske misije u Austriji, čestitao je krizmanicima, njihovim roditeljima i kumovima, te zahvalio vjeroučiteljima koji su vodili krizmanike kroz ovu godinu.

Zahvalio se i nadbiskupu Zdenku koji ih je pastirski pohodio te podijelio sakrament krizme krizmanicima. I zaželio mu da ga Duh Sveti vodi u nimalo laganom vođenju Splitsko-makarske nadbiskupije. (kta/dijaspora.hr)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

U Tuzli održan drugi Arhiđakonatski susret

Katoličke vijesti

Papa: Neka znanost i mudrost autohtonog stanovništva zajedno štite planet

Katoličke vijesti

Krašić: Predstavljanje knjige “Blaženikove sestre” s. M. Manete Mijoč

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti