Još tri svećenika uhićena u Nikaragvi
Svijet

Još tri svećenika uhićena u Nikaragvi

Nikaragvanske vlasti navodno su uhitile još tri svećenika u Managui nakon javne molitve za biskupa Rolanda Joséa Álvareza Lagosa, koji je ranije ove godine osuđen na 26 godina zatvora.

Piše Vatican News

Vlasti u Managui u Nikaragvi u posljednja su dva dana pritvorile pet svećenika.

Vijesti o situaciji pojavile su se u izvješćima društvenih medija odvjetnika u egzilu, što je dodatno zabrinulo Ujedinjene narode.

Popis svećenika uhićenih u Nikaragvi raste, prema izvješćima istraživačice i odvjetnice u egzilu Marthe Patricie Molina, koja povremeno ažurira izvješće pod naslovom “Nikaragva: Progonjena Crkva?”

U proteklih 48 sati gospođa Molina je u objavi na svojim profilima na društvenim mrežama, koju su preuzeli drugi mediji, izvijestila da je policija u toj srednjoameričkoj državi privela još tri svećenika uz mons. Carlos Avilés i otac Héctor Treminio, iz biskupije Managua, čije je uhićenje objavljeno u petak.

Agenti osiguranja također su odveli očeve Marcosa Díaza Prada, vikara crkve Santo Tomás Apóstol u Puerto de Corintu, Fernanda Calera, župnika Nuestra Señora de Fátima Rancho Grande, i monsinjora Pabla Villafrancu iz župe Nuestro Señor de Veracruz u općini Nindirí, Masaya.

U petak je Ured visokog povjerenika Ujedinjenih naroda za ljudska prava (OHCHR) osudio “prisilni nestanak” biskupa Siune Isidora del Carmen Mora Ortega, koji je uhićen 20. prosinca.

U bilješci, ured OHCHR-a za Srednju Ameriku i Karibe govorio je o “novom valu uhićenja vjernika” od strane vlasti u Managui, nakon 26-godišnje zatvorske kazne izrečene, bez odgovarajućeg postupka, biskupu Rolandu José Álvarezu Lagosu.

Biskup Manague optužen je za urotu, širenje lažnih vijesti, ometanje pravde i nepoštivanje vlasti.

Biskup Álvarez je u zatvoru od veljače, nakon što je bio u kućnom pritvoru od kolovoza 2022.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Vodeći biskup poziva SAD da pošalju humanitarnu pomoć Ukrajini, dvije godine u ratu

Katoličke vijesti

Michigan AG izdaje izvješće o svojoj istrazi tvrdnji o zlostavljanju u biskupiji Gaylord

Katoličke vijesti

ACN: Trebamo naše svećenike i oni trebaju stalnu formaciju

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti