Izabrano novo Nacionalno vijeće Franjevačkog svjetovnog reda u BiH
Biskupska konferencija BiH

Izabrano novo Nacionalno vijeće Franjevačkog svjetovnog reda u BiH

Na Šćitu, u Rami, proteklog vikenda, 8. i 9. lipnja 2024. održan je Nacionalni izborni kapitul Franjevačkog svjetovnog reda (OFS) u BiH, na kojem je izabrano novo Nacionalno vijeće koje će bratstvo voditi naredne tri godine. Istovremeno je održana i redovna, godišnja Nacionalna skupština Frame BiH, objavljeno je na mrežnoj stranici Bosne Srebrene.

Izborima za novo Vijeće predsjedao je Tibor Kauser, generalni ministar Franjevačkog svjetovnog reda, dok je u ime Crkve izborima svjedočio predstavnik Konferencije generalnih duhovnih asistenata, fra Stefan Acatrinei, OFMConv. Izborima je nazočilo 26 od 34 člana Kapitula te su nakon tajnog glasanja izabrani: Mirela Barbarić za nacionalnu ministru, Zlatko Špoljarević za doministra, Marija Dilber za tajnicu, Mladen Bosankić za blagajnika, Ivana Alpeza za učiteljicu formacije, Ivana Vidović za međunarodnu vijećnicu te Magdalena Brbor kao povjerenica za Framu. Dodatno je izglasana i zamjenica međunarodne vijećnice, Ana Naletilić.

U isto vrijeme na Šćitu je održana i redovna, godišnja Nacionalna skupština Franjevačke mladeži. Generalni ministar i generalni duhovni asistent su iskoristili ovu priliku te se susreli i sa Framašima te, kako su rekli, nose sa sobom iz Bosne i Hercegovine vrlo pozitivne dojmove. Kazali su da Framu, te Svjetovni red u BiH smatraju „vrlo zrelima“ te su dali ohrabrenje da se istim putem nastavi i dalje „snažno svjedočiti katoličku vjeru, franjevačku duhovnost i bratsko zajedništvo“.

„Održavanje Kapitula OFS-a i Skupštine Frame na nacionalnoj razini u isto vrijeme i na istom mjestu, lijepa je tradicija koja se njeguje iz godine u godinu te koja doprinosi jačanju zajedništva“, ističu iz OFS-a BiH. (kta)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

AUDIO: Novo izdanje radioemisije „Svjetlo riječi”

Katoličke vijesti

Misno slavlje za stradalnike Burića štale u župi Garevac predvodio domaći sin vlč. Marko Stanušić

Katoličke vijesti

Iz tiska izašao novi broj Katoličkog tjednika

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti