Crnogorski umjetnici zaključili drugu sezonu „KoncertiDA“
Biskupska konferencija BiH

Crnogorski umjetnici zaključili drugu sezonu „KoncertiDA“

Nastupom kvarteta kontrabasa „Bassonegro“ iz Crne Gore u subotu, 8. lipnja u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Novom Sarajevu zaključena je druga sezona ciklusa koncerata „KoncertiDA“, piše portal Nedjelja.

Na početku je prisutne, njih oko 30, pozdravio župnik domaćin vlč. Dražen Kustura, glasnogovornik Vrhbosanske nadbiskupije. Ukratko je zahvalio svima koji su na bilo koji način pomogli uspješnu organizaciju još jednog projekta kojega župa u Novom Sarajevu organizira te je na poseban način zahvalio gostima iz Crne Gore na dolasku.

Uslijedio je jednosatni koncert u kojemu su izvedena djela: B. Alta, V. Vačkara, J. Straussa, T. Osbornea, A. Piazzole, S. Gačevića, D. Golemovića i Š. Ognjenovića. Osobito impresivne bile su izvedbe narodnog melosa karakterističnog za Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru. Uz Bassonegro nastupila je i Vida Belović na klaviru.

Po završetku koncerta prisutnima se obradio i Dario Vučić, član župnog pastoralnog vijeća te profesor na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Sarajevu koji je i najzaslužniji za ideju te koncept KoncertiDA. Uz riječi zahvale ukratko je najavio i treću po redu sezonu koja bi trebala započeti 11. listopada 2024. nastupom Gudačkog orkestra Sarajevske filharomije.

Inače, kvartet kontrabasa Bassonegro osnovao je mr. Veljko Belević 2007. od studenata iz klase s Muzičke akademije – Cetinje, a danas su to već afirmirani umjetnici. Sastav čine članovi: Veljko Belević, Aleksandra Trifunović, Slaven Turusković i Predrag Vujović. Imali su koncerte po gradovima Crne Gore: Podgorica, Nikšić, Kotor, Bar, Herceg Novi, Ulcinj, Bijelo Polje, kao i regionalne nastupe u: Novom Sadu, Beogradu, Staroj Pazovi, Njemačkoj i Belgiji. Koncert u župnoj crkvi u Novom Sarajevu bio im je ujedno i prvi nastup u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. (kta/nedjelja.ba)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Sestre Služavke Maloga Isusa pohodile Međugorje

Katoličke vijesti

Predavanja drugoga dana 64. TPT-a u Zagrebu

Katoličke vijesti

89. redovito zasjedanje Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine u Mostaru

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti