U župi Orašje vjernici sudjelovali na dvodnevnoj duhovnoj obnovi
Biskupska konferencija BiH

U župi Orašje vjernici sudjelovali na dvodnevnoj duhovnoj obnovi

U župi blaženog Alojzija Stepinca u Orašju, 8. i 9. lipnja 2024. održana je dvodnevna duhovna obnova koju je vodio fra Josip Ikić, profesor u Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji u Visokom i misionar milosrđa u Vrhbosanskoj nadbiskupiji. Domaćim župljanima pridružili su se vjernici iz okolnih župa u Bosanskoj Posavini i iz Hrvatske.

Na početku duhovne obnove okupljeni vjernici molili su Gospinu krunicu i Litanije te izmolili posvetu župe Bezgrešnom Srcu Marijinu.

Fra Josip je u svom duhovnom nagovoru upoznao sudionike s pojedinim mislima iz svoje nedavno objavljene knjige pod naslovom „Dah Duha“ u izdanju Franjevačkog medijskog centra „Svjetlo riječi” .

Također je slavio Svetu misu te u propovijedi govorio o važnosti posvete Bezgrešnom Srcu Marijinu. Uslijedilo je euharistijsko klanjanje i pojedinačni svećenički blagoslov za zdravlje duše i tijela.

U nedjelju, 9. lipnja, na obljetnicu posvete župne crkve, program duhovne obnove započeo je pobožnošću u čast blaženog Alojzija Stepinca, duhovnim nagovorom i predstavljanjem spomenute knjige. Fra Josip je progovorio i o djelovanju Duha Svetoga u životima vjernika. Kazao je i da njegova knjiga ima svrhu proširiti vjerničko znanje o Duhu Svetom i ojačati vjeru te produbiti ljubav prema Bogu i bližnjemu.

Na početku Svete mise, koju je predvodio fra Josip, župnik fra Bono podsjetio je sve prisutne na događaj iz 2022. godine kada je tadašnji nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić posvetio župnu crkvu bl. Alojzija Stepinca i u oltar ugradio moći ovog blaženika.

Fra Josip je u propovijedi govorio o Duhu Svetom, njegovim darovima i plodovima te o vjerničkom odnosu prema Duhu Svetom, osobito o njihovoj duhovnoj borbi i životu u Kristu.

Nakon Svete mise uslijedilo je euharistijsko klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu.

Na kraju dvodnevne duhovne obnove župnik fra Bono zahvalio je svim sudionicima ističući da je „posveta župne crkve za župu Orašje svetkovina“ te da je „ova crkva posvećena zato da svatko od nas može osjetiti njegovu blizinu i primiti Božji blagoslov“.

Vjernici su, također, imali prigodu i nabaviti spomenutu fra Josipovu knjigu.

Inače, fra Josip je također od 6. do 8. lipnja 2022., prigodom posvete župne crkve u Orašju, predvodio duhovnu obnovu. (kta)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Organizacijske napomene povodom biskupskog ređenja mons. Martinovića

Katoličke vijesti

Hrvatski sabor: Sastanak o obilježavanju 79. obljetnice Bleiburške tragedije i Hrvatskoga križnog puta

Katoličke vijesti

VIDEO: Papa: Sveta tri kralja uče nas čuditi se poniznom Djetetu Isusu

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti