Biskupi posjetili kardinala Puljića na dan proslave svetkovine Srca Isusova, naslovnika Vrhbosanske nadbiskupije
Biskupska konferencija BiH

Biskupi posjetili kardinala Puljića na dan proslave svetkovine Srca Isusova, naslovnika Vrhbosanske nadbiskupije

Nakon što su sudjelovali na svečanom Euharistijskom slavlju na vanjsku proslavu Srca Isusova, naslovnika Vrhbosanske nadbiskupije, u nedjelju 9. lipnja 2024. nadbiskup metropolit vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić, biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski mons. Petar Palić te pomoćni biskup banjolučki mons. Marko Semren posjetili su nadbiskupa vrhbosanskog u miru kardinala Vinka Puljića koji se posljednjih dana nalazi u Pastoralno-socijalnom centru Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije u Lugu pokraj Kiseljaka, četrdesetak kilometara zapadno od Sarajeva.

Kardinal Puljić nije krio radost zbog posjete braće biskupa izražavajući žaljenje da toga dana nije bio mogao biti u sarajevskoj prvostolnici kao tolikih raniji godina.

Ravnateljica ovog Centra s. Kata Ostojić, članica Družbe Školskih sestara franjevki Provincije Sv. Obitelji, sa suradnicima i suradnicama pobrinuli su se da kardinal Puljić dočeka svoje goste na nogama odjeven u svečano odijelo kako i priliči ovoj lijepoj svetkovini.

Biskupi su proveli ugodne trenutke s kardinalom Puljićem zanimajući se za njegovo zdravlje i svakodnevni život.

Kardinal Puljić je pohvalio brižno osoblje Doma i liječničku službu iz obližnjeg Kiseljaka koji se trude da mu zdravlje bude sve bolje, a smještaj ugodan.

Ravnatelj Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije vlč. Mirko Šimić upoznao je biskupe, dokle se došlo s radovima na dovršavanju unutarnjeg uređenja ovog lijepog zdanja u koji je već smješteno tridesetak starijih osoba kao i okoliša.

Biskupi su na kraju zahvalili domaćinima za brigu oko kardinala Puljića i za gostoljubivost tijekom njihova boravka. (kta)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Promocija filma o “gornjoj” novotravničkoj župi u produkciji MCVN-a

Katoličke vijesti

Papa katolicima u Svetoj zemlji: Hvala vam jer se znate nadati protiv svake nade

Katoličke vijesti

Objavljena nova knjiga prof. dr. s. Katarine Koprek „Musica Nova et Vetera. Seven Words of Mary in the Musical Vision of Blaženko Juračić“

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti