Hodočašće u svetište Gospe od Krasna |
Đakovačko-osječka nadbiskupija

Hodočašće u svetište Gospe od Krasna |

VOĐINCI/KRASNO – Vjernici vođinačke Župe Kraljice svete Krunice, njih 55, zajedno sa župnikom Antom Šiškom pošlo je u subotu, 25. svibnja u ranim jutarnjim satima na hodočašće u drevno hrvatsko marijansko svetište Gospe od Krasna. Smješteno na sjevernom proplanku Velebita, Krasno Polje nalazi se na 713 m nadmorske visine, 30-ak kilometara ponad Senja. Dugački put prema svetištu bio je ispunjen bratskim razgovorom, molitvom časoslova, pjesmom i molitvom krunice.

Nakon što su stigli u svetište, održano je svečano misno slavlje u svetištu koje je predvodio župnik Ante, a koncelebrirao voditelj svetišta don Stjepan Zeba. Nakon mise bio je organiziran zajednički ručak u hotelu iznad svetišta. Poslije ručka svi su vjernici imali priliku uživati u miru, molitvi i ljepoti svetišta.

Uspeli su se prema postajama Križnoga puta te su razmatrajući molili pobožnost Križnoga puta. Hodočasnici su istaknuli kako su cijelo vrijeme boravka na Kasnom uživali u divnom mirisu drveća, cvijeća, svježeg zraka te cvrkutu ptica.

Nakon programa u svetištu, uputili su se prema Senju. Vrijeme su proveli uz razgovor, šetnju, druženje, a neki među hodočasnicima i za kupanje u moru… Put kući obilježila su svjedočanstva i razgovor vjernika sa župnikom te pjesma i molitva. Ruža Keser

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Duhovna obnova za djevojke osmih razreda |

Katoličke vijesti

Obećanja Frame Đakovo |

Katoličke vijesti

Osječani hodočastili u svetište Gospe Brze Pomoći |

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti