Biskup Glasnović predvodio misu na hodočašću Hrvata Gospi na Birnau
Biskupska konferencija BiH

Biskup Glasnović predvodio misu na hodočašću Hrvata Gospi na Birnau

Dubrovački biskup Roko Glasnović predvodio je euharistijsko slavlje u subotu, 25. svibnja 2024. na tradicionalnom 52. hodočašću Hrvata Gospi na Birnau u Njemačkoj, izvijestila je Hrvatska katolička misija Singen-Villingen.

Hodočasnici su bili s Bodenskog jezera, okolice i iz Hrvatske. U sklopu hodočašća biskup Glasnović je za vrijeme mise podijelio sakrament potvrde šezdesetorici mladića i djevojaka.

S biskupom su suslavili fra Robert Crnogorac, hercegovački franjevac i voditelj misije te voditelji susjednih misija vlč. Ilija Jokić, vlč. Josip Jelić i vlč. Žarko Pavlović. Proslava je započela vanjskom procesijom uz tradicionalnu hrvatsku marijansku pjesmu „Zdravo Djevo, kraljice Hrvata“. Na početku mise dobrodošlicu je poželio prior o. Henrik Damjanović iz sestrinske opatije Wettingen-Mehrerau kod Bregenza u Austriji. Biskupa je u ime krizmanika pozdravio Josip Hrvat, a prigodni dar uručila je Katarina Račan.

Biskup se u propovijedi obratio krizmanicima, kao i ostalim vjernicima s osvrtom na glavnu misao da nikad ne zaborave Isusa u svom životu i da uvijek slijede njegov put. Nakon propovijedi uslijedio je sam čin podjele sakramenta potvrde.

Na kraju mise krizmanicima su uručeni prigodni darovi i uspomene na taj dan. Na misnom slavlju je, kao i prethodnih godina, pjevao zbor HKM Singen-Villingen pod ravnanjem pastoralnog suradnika Darija Mrnjavca. (kta/ika)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Mjesečna duhovna obnova za redovnice grada Sarajeva

Katoličke vijesti

Prva sveta pričest u župi Podmilačje

Katoličke vijesti

Korizmena duhovna obnova u zajednici Gaggenau

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti