Hallow Summit nastoji ‘olakšati susret s Gospodinom’
Europa

Hallow Summit nastoji ‘olakšati susret s Gospodinom’

Osoblje CNA, 16. svibnja 2024. / 06:00 ujutro

Popularna katolička aplikacija za molitve i meditaciju Hallow nedavno je objavila svoju treću godišnjicu Sveti vrhkoji okuplja digitalnu zajednicu platforme za osobni susret s Gospodinom.

Ovogodišnji samit održat će se od 2. do 4. kolovoza na Franjevačkom sveučilištu Steubenville u Ohiju. Sudionici će sudjelovati u molitvi i bogoslužju, misi, euharistijskom klanjanju, ispovijedi te slušati pitanja i odgovore i govore govornika među kojima su Jeff Cavins, dr. Scott Hahn, Matt i Cameron Fradd, Chika Anyanwu, Jonathan Roumie i drugi.

Sudionici prvog Hallow Summita 2022. Zasluge: Hallow
Sudionici prvog Hallow Summita 2022. Zasluge: Hallow

Bryan Enriquez, voditelj odjela za korisnike i član osnivačkog tima Hallow-a, rekao je u intervjuu za CNA da je prvi Hallow Summit, koji je održan 2022., pokrenut kao test.

“Do tog trenutka bili smo fokusirani samo na digitalno iskustvo aplikacije Hallow”, rekao je. “Nismo imali pojma hoće li se to pretvoriti u mogućnost da ugostimo visokokvalitetno osobno iskustvo.”

Napomenuo je da je nakon vlastitog razmišljanja shvatio da su se “neka od mojih najsnažnijih duhovnih iskustava dogodila na povlačenjima ili konferencijama”, dodajući: “Postoji nešto posebno u iskustvu ‘vrha planine’ što vas trgne iz vaše rutine i stvori prilika da se približimo Bogu s novim načinom gledanja na svijet.”

“Želio sam stvoriti iskustvo koje kombinira iskustvo planinskog vrha s praktičnim planom za nastavak suradnje s Bogom nakon što događaj završi. Tako je rođen Sveti vrh.”

Tema ovogodišnjeg Hallow Summita je “Molitva i predaja”.

Enriquez je rekao da tim želi da sudionici “razmisle o snazi ​​predaje sebe Božjoj volji”.

“Ovo nije lako i u našoj kulturi predaja ima negativnu konotaciju”, dodao je. „Međutim, nakon našeg korizmenog razmišljanja o ‘He Leadeth Me’ oca Waltera Ciszeka, vidjeli smo da ova ideja ima odjeka kod mnogih ljudi.”

„Želimo da polaznici imaju susret s Kristom kako bi Gospodin mogao otkriti koji dijelovi njihovih srca trebaju njegovo iscjeljenje. Način da to učinite je kroz molitvu i meditaciju. Naš posao je osigurati atmosferu koja je tome pogodna.”

Naglasio je da je cijela poanta summita “olakšati susret s Gospodinom”.

“Jedan od načina na koji to činimo je spajanje razgovora s iskustvima. Nemamo samo uvodna obraćanja u kojima vam netko priča sat vremena,” objasnio je. “Umjesto toga, naše ključne riječi kombiniraju pričanje s djelovanjem. Uparujemo ih s duhovnom vježbom kao što je lectio divina ili examen kako bismo naglasili koliko su te tehnike pristupačne i moćne.”

Alex Jones, izvršni direktor i suosnivač tvrtke Hallow, govori na skupu Hallow Summit 2022. Zasluge: Hallow
Alex Jones, izvršni direktor i suosnivač tvrtke Hallow, govori na skupu Hallow Summit 2022. Zasluge: Hallow

Dok je atmosfera na prethodnim sastancima na vrhu uvijek bila ispunjena radošću, Enriquez je istaknuo da postoji i “energija zajedništva usmjerenog na Krista”, za koju vjeruje da je dio Hallowina brenda.

“Poznati smo po tome što smo pristupačni, a opet dubokoumni, i mislim da se to odražava i na iskustva koja nudimo osobno”, rekao je. “Ne razvodnjavamo naš sadržaj, ali ne želimo nikoga odbiti da iskusi snagu molitve.”

Francesca Pollio Fenton

Francesca je voditeljica društvenih medija za Katoličku novinsku agenciju. Diplomirala je komunikacije s naglaskom na digitalne medije na Sveučilištu Colorado – Denver.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Milei prekida korištenje ‘inkluzivnog jezika’ od strane argentinske vlade koji promoviraju zagovornici rodne ideologije

Katoličke vijesti

Inicijativa ‘Kuba odlučuje’ kaže da su Kubanci spremni za prijelaz na demokraciju

Katoličke vijesti

Baza iračkih Snaga za narodnu mobilizaciju je napadnuta, ali tko?

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti