Vrhunski kanadski glumac Donald Sutherland preminuo je u 88
Europa

Vrhunski kanadski glumac Donald Sutherland preminuo je u 88

Sutherland je bio poznat po glumi nekonvencionalnih likova poput Hawkeyea Piercea u filmu Roberta Altmana “MASH” i napušenog profesora u “Animal House”.

Preminuo je Donald Sutherland, plodni kanadski filmski i televizijski glumac čija se duga karijera protezala od “MASH-a” do “Igara gladi”. Imao je 88 godina.

Kiefer Sutherland, glumčev sin, potvrdio je očevu smrt u četvrtak.

“Teška srca, kažem vam da je moj otac, Donald Sutherland, preminuo”, rekao je Kiefer na X.

“Osobno mislim da je jedan od najvažnijih glumaca u povijesti filma. Nikada se ne plaši uloge, dobre, loše ili ružne. Volio je ono što je radio i radio je ono što je volio, a više od toga se ne može tražiti”, dodao je.

Visoki i mršavi kanadski glumac s osmijehom koji je mogao biti sladak ili đavolski bio je poznat po neobičnim likovima poput Hawkeyea Piercea u filmu Roberta Altmana “MASH”, hipi zapovjednika tenka u filmu “Kelly’s Heroes” i napušenog profesora u filmu “Animal House”.

Prije nego što je krenuo u dugu karijeru cijenjenog karakternog glumca, Sutherland je simbolizirao nepredvidljivu kinematografiju 1970-ih protiv establišmenta.

Tijekom desetljeća, Sutherland je pokazao svoj domet u zakopčanijim, ali još uvijek ekscentričnim, ulogama u filmovima “Ordinary People” Roberta Redforda i “JFK” Olivera Stonea.

Nedavno je glumio u filmovima “Igre gladi” i ograničenoj seriji HBO-a “The Undoing”. Nikada nije otišao u mirovinu i redovito je radio do smrti.

“Volim raditi. Strastveno volim raditi,” rekao je Sutherland Charlieju Roseu 1998. “Volim osjetiti kako moja ruka staje u rukavicu nekog drugog lika. Osjećam ogromnu slobodu — vrijeme za mene staje. Nisam više luda kao što sam bila, ali sam još uvijek pomalo luda.”

Sutherland je dobio počasnog Oscara 2017.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Bratovština Gospodara čuda slavi 30 godina u SAD-u

Katoličke vijesti

Od hinduizma do katolicizma: Kako je blaženi Carlo Acutis nadahnuo čovjeka na obraćenje

Katoličke vijesti

Katolička obitelj posvećena regenerativnoj poljoprivredi kaže da poljoprivreda i vjera idu zajedno

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti