Hoće li ovaj vidioc Marijanskog ukazanja iz Wisconsina biti proglašen svetim?
Kršćanski život

Hoće li ovaj vidioc Marijanskog ukazanja iz Wisconsina biti proglašen svetim?

Nedavno je objavljeno da bi Amerika mogla dobiti novog sveca. Adele Brise, čija bi se kanonizacija mogla uskoro otvoriti, primila je tri vizije Gospe od Šampiona 1859. Od Adeline smrti 1896. mnogi katolici odaju joj počast kao vjernoj, hrabroj ženi. Neke američke obitelji već imaju djecu koja se zovu “Adele” po ovom herojskom vizionaru.

No prije nego što bude proglašena sveticom, nosit će još nekoliko titula. Prva je “Službenica Božja”, što će se odnositi na nju kada kauza bude službeno otvorena. Ne samo da postoji proces za kanonizaciju, postoji i proces za otvaranje od uzrok. Tu stvari stoje za Adele.

Prošle je godine Nacionalno svetište Gospe od Šampiona pronašlo postulatora koji će voditi kauzu za Adelinu kanonizaciju. Prije nekoliko mjeseci postulator i osoblje svetišta napisali su a libellus biskupu Green Baya službeno tražeći da se otvori kauza. Kad je biskup David Ricken, koji je 2010. odobrio ukazanja Gospe od Šampiona, prihvatio ovaj zahtjev, započeo je proces otvaranja kauze.

“Gospa sve brzo pokreće. Bilo je ludo”, rekao je Don Warden, glavni operativni časnik u svetištu, govoreći o povećanju aktivnosti u svetištu. Ondje se 16. lipnja zaustavilo 2000 ljudi u sklopu Sjevernog marijanskog puta Nacionalnog euharistijskog hodočašća.

Nakon što libellus prihvati biskup, Dikasterij za nauk vjere ističe tri konzultacije koje se moraju održati prije nego što kauza može službeno započeti. Prvi je dovršen prošli petak kada je biskup Ricken održao kanonske konzultacije s USCCB. Nakon njegove prezentacije o Adelinim vrlinama i povijesnom zapisu o njezinom životu, USCCB je dao svoju kolektivnu potporu za nastavak procesa prema otvaranju cilja.

Sljedeća konzultacija je s dikasterijem, koji treba izdati a nihil opstat — potvrdu da u vatikanskim spisima i arhivima nema zapisa koji bi ometali stvar — da proces napreduje. Neke konzultacije s Vatikanom u ovoj fazi završile su se za 2-4 mjeseca.

“Nikada ne želite krenuti naprijed u stvari bez prethodne provjere s Vatikanom, jer jednostavno ne znate što bi oni mogli imati”, rekao je Warden.

Završno savjetovanje je s vjernicima. Službenim dekretom, biskup Ricken će objaviti da želi otvoriti kauzu i pitati vjernike slažu li se.

“Ako ono što čuje bude odlučno “da”, a nadamo se da će biti, tada će izdati dekret i otvoriti slučaj posebnom misom”, rekao je Warden.

U ovom trenutku, Adele se konačno može nazvati “sluškinjom Božjom”. Započet će dublja istraga o životu Adele Brise, zajedno s istragama o vjerodostojnim prijavljenim čudima zahvaljujući njezinom zagovoru.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Katolički skauti župe Presveto Trojstvo dali obećanja i prisegu

Katoličke vijesti

Vino, obrada zemlje, prodaja njezinih plodova darovi su od Boga, rekao je papa

Katoličke vijesti

Marko Medved » Autori

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti