Bh. svećenici brončani na Europskom prvenstvu u Albaniji
Biskupska konferencija

Bh. svećenici brončani na Europskom prvenstvu u Albaniji

Reprezentacija svećenika Bosne i Hercegovine osvojila je brončano odličje na 16. Europskom prvenstvu za svećenike koje se od 5. do 8. veljače igralo u albanskom Skadru. Prvo mjesto osvojila je Hrvatska, a drugo Poljska, izvijestio je portal Katoličkog tjednika Nedjelja.

Posljednjeg natjecateljskog dana u četvrtak, 8. veljače igrala se završnica. Nakon utakmica za plasman od 16. do 5. mjesta uslijedila su dva polufinala u kojemu su se sastali: Hrvatska i Rumunjska te Bosna i Hercegovina i Poljska. Hrvatska je pobijedila Rumunjsku 2:0, a BiH je izgubila od Poljske rezultatom 5:1.

U utakmici za treće mjesto bh. svećenici dobili su Rumunjsku rezultatom 7:1 i tako drugo prvenstvo za redom su osvojili brončano odličje. U finalu je Hrvatska bila bolja od Poljske rezultatom 3:2 te su tako osvojili zlatnu medalju. Vrijedi istaknuti kako je najbolji strijelac natjecanja don Josip Papak.

Svećeničku nogometnu reprezentaciju BiH pod trenerskim vodstvom Mate Neretljaka činili su: fra Nikola Pejčin (župni vikar – Livno), don Dražen Kustura (župnik – Novo Sarajevo; glasnogovornik Vrhbosanske nadbiskupije), fra Ivica Tomas (župnik – Banbrdo), fra Nikica Tomas (HKM Krefeld), don Vladimir Pranjić (ekonom Vrhbosanske nadbiskupije), fra Mario Jelić (župnik – Ljubunčić), fraBojan Martinović (župni vikar– Livno), fra Ivan Tučić (župnik – Bihać), don Stjepan Didak (župnik – Gradačac i Turić), fra Ivan Stanić (župni vikar – Tolisa), fra Jure Šekerija (župni vikar – Bugojno), don Josip Papak (ekonom Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa), don Ljubo Zadrić (profesor na KBF-u Sarajevo) i fra Josip Tomas (župnik i gvardijan – Kreševo).

Na kraju vrijedi spomenuti kako će se sljedeće Europsko prvenstvo za svećenike u malom nogometu igrati u veljači 2025., a domaćin će biti Mađarska. (kta/nedjelja.ba)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Nadbiskup Vukšić predvodio Misno slavlje u okviru obljetnice akcije „Lipanjske zore“

Katoličke vijesti

Uskrsni broj revije Svjetlo riječi

Katoličke vijesti

Blagoslovljene postaje Križnoga puta u dvorištu samostana sv. Franje u Bijelome Polju

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti