Župljani Louisiane spriječili su tinejdžera naoružanog puškom da uđe na misu prve pričesti
Europa

Župljani Louisiane spriječili su tinejdžera naoružanog puškom da uđe na misu prve pričesti

Vijesti CNA, 12. svibnja 2024. / 13:10

Brza akcija opreznih župljana i lokalne policije zaslužna je za sprječavanje jučerašnje tragedije u katoličkoj crkvi Svete Marije Magdalene u Abbevilleu u Louisiani.

Dok se 60 djece pripremalo za svoju prvu pričest, župa koja se nalazi južno od Lafayettea u Louisiani izvijestila je da je naoružana “sumnjiva osoba otvorila stražnja vrata”.

“Župljani su se odmah suočili s tom osobom, ispratili je van i pozvali policiju”, navela je župa u izjava.

U intervjuu za Acadiana Advocatenačelnik policije Abbevillea Mike Hardy pripisao je zasluge župljanima što su razoružali osumnjičenika i već ga prikovali za tlo kad je policija stigla.

Prijenos uživo video mise bilježi napete trenutke kada predsjeda fr. Nicholas DuPre je upozoren na situaciju.

Iako je osumnjičenik brzo neutraliziran, izbila je panika kada je osumnjičenik rekao policiji da je drugi strijelac u blizini zgrade. Tada su u crkvu ušli policajci kako bi bili sigurni da nema dodatne opasnosti. Drugi osumnjičeni nije pronađen.

Osumnjičeni 16-godišnjak optužen je za teroriziranje i dvije točke posjedovanja vatrenog oružja od strane maloljetnika. Zadržan je u biheviorističkoj jedinici Opće bolnice Abbeville radi medicinske procjene.

Biskup Lafayettea, Louisiana J. Douglas Deshotel zaslužan je za brzu reakciju budnih župljana i policijske uprave Abbeville za zaustavljanje naoružanog uljeza.  Zasluge: Biskupija Lafayette, Louisiana
Biskup Lafayettea, Louisiana J. Douglas Deshotel zaslužan je za brzu reakciju budnih župljana i policijske uprave Abbeville za zaustavljanje naoružanog uljeza. Zasluge: Biskupija Lafayette, Louisiana

Biskup Lafayettea u Louisiani J. Douglas Deshotel rekao je: “Zahvalni smo Bogu što je izbjegnuta tragedija.” “Pomolimo se za prestanak svih prijetnji nasiljem nad nevinim ljudskim životima”, dodao je.

Iz župe su priopćili da ćemo “zbog pretjeranog opreza na svim nadolazećim misama imati uniformirane policajce”.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Poruka ukrajinskog katoličkog patrijarha u SAD-u: ‘Molim vas, nemojte odustati od Ukrajine’

Katoličke vijesti

Članovi Doma ističu ‘užasno’ vađenje organa pobačenih beba

Katoličke vijesti

Resursi za kraj života pomažu katolicima da ‘vjerno završe život’

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti