Papa Franjo na Majčin dan: Pomolimo se i za majke u nebu
Europa

Papa Franjo na Majčin dan: Pomolimo se i za majke u nebu

Vijesti iz Rima, 12. svibnja 2024. / 10:45

Na Majčin dan papa Franjo povjerio je sve majke Blaženoj Djevici Mariji, zamolivši sve da se sjete moliti i za sve majke koje su otišle u nebo.

Govoreći s prozora Apostolske palače 12. svibnja, papa Franjo je zamolio okupljeno mnoštvo na Trgu svetog Petra za pljesak u čast svih majki.

“Danas se u mnogim zemljama obilježava Majčin dan. Sa zahvalnošću razmišljamo o svim majkama, a molimo i za majke koje su otišle u nebo. Povjeravamo majke zaštiti naše nebeske majke Marije”, rekao je Papa.

Papa Franjo također je zamolio zagovor Djevice Marije za pomoć na životnom putu prema nebu.

“Neka nam Marija, ona koja je već stigla na odredište, pomogne da zajedno s radošću koračamo prema slavi Neba”, rekao je.

Papa je istaknuo da Italija i mnoge druge zemlje u nedjelju slave svetkovinu Uzašašća. Rekao je da nam Isus pokazuje put do neba “korak po korak”, poput planinara koji se uspinje na vrh, u Evanđeljima i sakramentima.

“Koji su to koraci koje treba poduzeti?” upitao. “Današnje Evanđelje kaže: ‘Propovijedaj Evanđelje, krsti, izgoni zloduhe, beri zmije, na bolesnike ruke polagaj’ (usp. Mk 16,16-18).”

“Ukratko, činite djela ljubavi: davati život, donositi nadu, kloniti se bilo kakvog oblika zloće i podlosti, odgovarati na zlo dobrim, biti blizu onima koji pate.”

Papa Franjo je dodao da što više činimo ova “djela ljubavi”, to više “dopuštamo da nas Njegov Duh preobrazi”.

“On je taj koji nas budi i priopćava nam, svojom Riječju i milošću sakramenata, ljepotu Domovine prema kojoj smo krenuli”, rekao je Papa.

Nakon molitve Regina Caeli molitva na latinskom, papa je zamolio ljude da mole za mir u Palestini, Izraelu, Mjanmaru i Ukrajini.

“Draga braćo i sestre, dok slavimo Uzašašće Gospodina koji nas oslobađa i želi da budemo slobodni, ponavljam svoj apel za opću razmjenu svih zarobljenika između Rusije i Ukrajine”, rekao je.

Papa Franjo dodao je kako želi zajamčiti “spremnost Svete Stolice da olakša svaki napor u tom pogledu, posebno za one teško ranjene i bolesne”.

Papa je uputio pozdrave hodočasnicima koji su posjetili Rim iz Mađarske, Malte, Portugala, Austrije i Njemačke. Papa Franjo zahvalio je i bendu iz Njemačke koji je nastupio na Trgu svetog Petra u znak počasti pokojnom papi Benediktu XVI.

Cijelo današnje razmišljanje Regine Coeli pape Franje možete pogledati u nastavku.

Courtney Mares

Courtney Mares je dopisnica Katoličke novinske agencije iz Rima. Diplomirala je na Sveučilištu Harvard, izvještavala je iz novinskih ureda na tri kontinenta i dobila je Gardnerovu stipendiju za svoj rad sa sjevernokorejskim izbjeglicama.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Katolička mobilna medicinska i stomatološka klinika ispunjava potrebe ruralnog Missourija

Katoličke vijesti

Papa Franjo: Zahvaljujmo Gospodinu za naše prijatelje

Katoličke vijesti

Papa Franjo proglasio je svećenika iz Toleda nakon doživotne kazne zatvora zbog seksualnog zlostavljanja maloljetnika

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti