Zlatni pir u župi Vidoši
Biskupska konferencija BiH

Zlatni pir u župi Vidoši

U četvrtak 4. siječnja 2024. u župnoj crkvi Bezgrješnog Začeća BDM u Vidošima kod Livna sv. Misom obilježena je 50.-ta obljetnica braka – Zlatni pir – Marijana i Janje Vidović, roditelja mons. dr. Ante Vidovića, svećenika Banjolučke biskupije, prvog tajnika Apostolske Nuncijature u Meksiku, izvijestila je Tiskovna agencija Banjolučke biskupije.

Euharistijsko slavlje predvodio je mons. Vidović u koncelebraciji s fra Ćirilom Lovrićem, župnim vikarom u Vidošima i dugogodišnjim prijateljem obitelji koji je uputio prigodnu propovijed.

Obraćajući se nazočnima fra Ćiril je čestitao slavljenicima i obitelji, te ih pozvao da zahvale Bogu za proživljene godine zajedničkog života. Istaknuo je da su vjenčani u župnoj crkvi u Vidošima i da su te davne 1974. osim njih vjenčana još tridesetipet para, i da ih je vjenčao tadašnji župnik fra Tomo Buljan. Spomenuo je da je tijekom svojih 48 godina svećeničkog života obilježio mnogo zlatnih pirova, ali da mu je bio prvi puta da je Misu predvodio svećenik sin slavljenika. Govoreći o njihovom životu rekao je da osim sina svećenika slavljenici imaju i tri kćeri i šestero unuka i jednu praunuku.

Nakon što su slavljenici obnovili svoja obećanja koja su jedno drugom dali prije 50 godina, pročitan je papinski apostolski blagoslov napisan za tu prigodu na pergameni. (kta/tabb)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Kršćanska sadašnjost objavila prijevod apostolske pobudnice pape Franje o klimatskoj krizi „Laudate Deum“

Katoličke vijesti

Uskrsni broj revije Svjetlo riječi

Katoličke vijesti

Nadbiskup Vukšić podijelio sakrament potvrde u Čajdrašu

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti