Zlatna harfa Vinkovačkog dekanata 2024. |
Đakovačko-osječka nadbiskupija

Zlatna harfa Vinkovačkog dekanata 2024. |

IVANKOVO (TU) – Ovogodišnja smotra dječjih župnih zborova – Zlatna harfa Vinkovačkog dekanata, održana je u subotu, 1. lipnja 2024. u Župi Rođenja sv. Ivana Krstitelja u Ivankovu. Ovogodišnja Zlatna harfa bila je tematizirana 800. obljetnicom proslave Božića u Grecciu. Tako su sudionici bili inspirirani djelovanjem svetoga Franje koji je započeo i promicao žive jaslice. Ivankovačka župa ugostila je 9 zborova. Festival je započeo svečanom misom na kojem je više od 200 djece animiralo misno slavlje. Dupkom puna crkva odjekivala je dječjom pjesmom.

Nakon mise smotru je otvorio domaći Dječji zbor župe Ivankovo. Potom su nastupili i zborovi iz Mikanovaca, Vođinaca, Retkovaca, Nuštra te pet dječjih zborova iz Vinkovaca. Svaki je zbor otpjevao dvije pjesme. Slušatelji su mogli uživati u izvedbama poznatih, ali i novih pjesama. Nakon posljednje izvedbe nuštarskog dječjeg zbora, proslavljen je i jedan rođendan. Uručivanjem priznanja dječjim zborovima završila je ovogodišnja Zlatna harfa, a zabava se nastavila na školskom igralištu gdje su sudionici mogli uživati u tri napuhanca, različitim igrama, pjesama i jelu što su ih pripremili vrijedni volonteri.

Zlatna harfa završila je u ozračju zajedništva, a ono što će se dugo pamtiti iskrena je i radosna dječja pjesma. Sandra Naletilić

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Dan župnog zajedništva Župe Gospe Brze Pomoći |

Katoličke vijesti

Duhovna obnova za mlade na Plitvicama |

Katoličke vijesti

Božićni koncert u Donjem Miholjcu

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti