Zavjetna misa u čast Gospi Koraćanskoj
Biskupska konferencija BiH

Zavjetna misa u čast Gospi Koraćanskoj

Zavjetna misa u čast Gospi Koraćanskoj pod geslom „Majko dobrog savjeta, budi nam utjeha i nada“, okupila je u ponedjeljak 15. siječnja 2024. u Župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Koraću pedesetak Koraćana i njihovih prijatelja. Misno slavlje predvodio je mons. Stjepan Zeba, svećenik  Gospićko senjske biskupije, župnik u Krasnom u Kuterevu i upravitelj svetišta Majke Božje od Krasna.

Uz domaćeg župnika fra Ivana Marića, koji je animirao i pjevanje, koncelebrirali su mons. Pero Zeba, umirovljeni svećenik Riječke nadbiskupije povratnik u Bijelo Brdo te okolni svećenici fra Blažen Lipovac, vlč. Marko Slišković i o. Franjo Sitnik.

U prigodnoj homiliji mons. Stjepan Zeba posvjestio je nazočnima da im na prvome mjestu trebaju biti duhovne vrijednosti te da se u životu više uzdaju u Gospodina, a manje u svoje sposobnosti.

“Vodite računa o duhovnim vrednotama, prepoznavajte Božju blizinu u svome životu kako bi bili sretni, jer Bog je naša radost, uzdanje, ljubav naša, sve drugo trebamo podrediti. Na prvome mjestu trebaju nam biti duhovne vrednote, bogoljubje, čovjekoljublje, domoljublje…” rekao je uz ostalo mons. Zeba.

Zahvalio je Koraćanima što njeguju zavjet svojoj Gospi Koraćanskoj te redovito svakoga 15. u mjesecu dolaze na zavjetnu misu. Ustvrdio je kako će po njihovim molitvama i žrtvama Gospodin po Gospinu zagovoru zasigurno učiniti čuda da opet u tom pitomom posavskom kraju zaživi život ispunjen radošću i mirom.

Kako je jedna od misnim nakana bila za njihovu majku o obljetnici njezine smrti uz braću mons. Stjepana i mons. Peru Zeba na misi su sudjelovali i ostali članovi njihove obitelji.

Druženje su toga puta poslije mise nastavili uz zajedničku večeru koju su im priredili braća Lipovac, Šandor, Mladen i Adama sa suprugom Gordanom, jer je to bila također bila misa zadušnica za njihovu majku o obljetnica njezine smrti. (kta/b.l.)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Papa: Zaustavimo rat, djeca trebaju domove, a ne grobnice

Katoličke vijesti

Kapelan zatvora Giudecca: Papa sa zatvorenicama, gesta ljudskosti koja ih čini sretnima

Katoličke vijesti

Duhovna obnova članova Moto kluba i Misno slavlje na Plehanu u Bosanskoj Posavini

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti