Započelo vojno hodočašće u Lourdes
Biskupska konferencija

Započelo vojno hodočašće u Lourdes

Svoje 23 hodočašće u nizu, 48 hodočasnika pripadnika Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH započeli su krenuvši u popodnevnim satima iz Sarajeva. Istoga dana, u večernjim satima pohodili su župu Sv. Ante Padovanskog Gornja Močila-Sijekovac, gdje su slavili misu koju je predvodio nadbiskup Vukšić u koncelebraciji sa: župnikom vlč. Ivanom Toljom, kancelarom Vojnog ordinarijata don Josipom Tadićem, vojnim kapelanima don Ljubom Zelenikom i fra Mariom Ostojićem te vlč. Antoniom Čuturom, izvijestio je portal Katoličkog tjednika Nedjelja.

Misno slavlje animirao je grkokatolički đakon Robert Čabraja. Nakon svete mise upriličeno je druženje i večera u prostorijama župnog ureda. Nakon večere, hodočasnici su putovanje nastavili prema Avignonu, gdje će slaviti sv. misu u katedrali zajedno s vojskom iz Hrvatske.

Inače, 64. Međunarodno vojno hodočašće u Lourdesu, na kojemu sudjeluju vojnici i policajci iz više od 40-ak zemalja svijeta traje od 20. do 28. svibnja. S vojnicima je krenuo i general bojnik Tomo Kolenda, zapovjednik hodočašća brigadir Goran Dujmović, koordinator narednik 1. klase Josip Drmač te Antonio Šutalo. (kta/nedjelja.ba)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Papa sudionicima vojnoga hodočašća u Lourdes: Služite miru u ovom mračnom vremenu povijesti

Katoličke vijesti

Poslanica vladike Stipića za Veliki post Četrdesetnice 2024.

Katoličke vijesti

Provincijal fra Jozo Grbeš na Ivanjdan u Roškom Polju: “Ivan je živio ono što je govorio i govorio ono što je živio”

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti