Virtualni susret nacionalnih predstavnika za pastoral zvanja
Biskupska konferencija BiH

Virtualni susret nacionalnih predstavnika za pastoral zvanja

Nakon dvadeset prve generalne skupštine Europskih redovničkih konferencija (UCESM) održane u Vranovu (Republika Češka) od 15. do 19. travnja 2024., dana 10. lipnja 2024. uslijedio je virtualni sastanak nacionalnih predstavnika (UCESM_VAN – Vocations Apostolate Network – Assembly of National Referents) putem Zoom platforme, objavila je Hrvatska redovnička konferencija, prenosi IKA.

U ime Hrvatske redovničke konferencije i kao redovnički član Vijeća Hrvatske biskupske konferencije za sjemeništa i duhovna zvanja, na virtualnom susretu sudjelovao je fra Josip Petonjić OFMConv.

Nakon uvodnog pozdrava i otvaranja sastanka, bilo je govora o nadolazećem Jubileju 2025. i o načinima pripreme mladih te o angažmanu redovnica i redovnika koji ih prate u pripremama.

Potom je kratko predstavljena zadaća, identitet i svrha susreta nacionalnih referenata u promociji duhovnih zvanja.

U nastavku neki od članova bili su pozvani podijeliti s prisutnima primjere dobrih praksi u apostolatu zvanja koje čine u svojim matičnim konferencijama.

U završnom dijelu sudionici su podijeljeni u četiri grupe i dvije jezične skupine u kojima se razgovaralo o mogućim idejama koje mogu pomoći u pripremi za Jubilarnu 2025. godinu. Također se razgovaralo o temama za idući susret nacionalnih referenata.

Susret je završen molitvom pape Franje za plodonosan nadolazeći Jubilej. (kta/ika)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Kardinal Zuppi predvodio molitvu za mir u Bazilici sv. Petra u Vatikanu

Katoličke vijesti

Papa Franjo primio u audijenciju biskupe Lacija

Katoličke vijesti

Umirovljenici iz Gruda u posjetu sestrama klarisama u Brestovskom

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti