Otkrivanje Marijinih odjeka kroz Stari zavjet
Praktični vjernik

Otkrivanje Marijinih odjeka kroz Stari zavjet

Kao katolike, naša velika ljubav prema Blaženoj Djevici Mariji često nas navodi da istražujemo njezinu prisutnost na stranicama Svetoga pisma. U Marijinim šapatima: Što nas dvanaest starozavjetnih žena uči o MarijiGayle Somers vodi čitatelja na nevjerojatno putovanje, otkrivajući zamršene veze između dvanaest izvanrednih žena Starog zavjeta, koje su bile uključene u povijest spasenja, i Marije, koja je zauvijek promijenila tijek ljudske povijesti.

Najuvjerljiviji aspekt Šapat Marije je Somersova sposobnost da ponudi osvježavajući pogled na biblijske priče koje se katolici sjećaju da su čitali kao djeca. Dok čitatelj ispituje marijansku tipologiju, autor osvjetljava priče o junačkim ženama poput Judite, Eve i Estere kroz dubinsko istraživanje i ozbiljno razmišljanje. Čitateljeva pobožnost prema Majci Božjoj samo će se povećati kao rezultat učenja više o izvanrednu i presudnu ulogu koju Marija igra u drami povijesti otkupljenja kroz istraživanje života ovih starozavjetnih žena.

Kroz Somersove riječi u Šapat Marije može se primijetiti njezino nevjerojatno poštovanje prema Svetom pismu i njezina istinska ljubav prema Blaženoj Djevici Mariji. Ona nudi pronicljivo istraživanje tipologije; ono što osvjetljava vezu između ovih dvanaest žena Starog saveza i Kovčega Novog saveza, Marije – kroz svjetlo Utjelovljenja. Marija igra presudnu ulogu u proročanstvima o Majci Mesijinoj; “šapat” starog koji se u konačnici otkriva u novom.

Somers na prekrasan način objedinjuje mnoštvo biblijskih pripovijesti s prekrasnim uvidima kroz komentare i nudi promišljena pitanja koja potiču na razmišljanje i koja čitateljima mogu pomoći da dublje proniknu u bezvremensku mudrost koju ove priče nude i povežu se s njima u kontekstu vlastitog duhovnog života. putovanje. Na kraju svakog poglavlja, čitatelje se potiče da razmišljaju o životu biblijske junakinje i razmotre kako bi njezina priča mogla odjeknuti u njihovim vlastitim životima bilježeći svoje misli, kao na kraju Poglavlja o Evi kada autor pita “Imajte bilo trenutaka kada znate da ste se trebali moliti ili tražiti pomoć, ali niste? Ako je tako, kakvi su bili rezultati?”

Glavna snaga Somersa Šapat Marije je njezin privlačan stil pisanja koji doista osvaja, bilo da ste dobro upućeni u biblijske studije ili ste početnik u proučavanju Svetog pisma. Ona s jasnoćom i ljupkošću oživljava starozavjetne priče biblijskih junakinja na način koji govori srcu, umu i duši, upućujući poziv da se približimo Mariji i da je prigrlimo kao uzor vjere, poniznosti. , i majčinska ljubav.

Šapat Marije prijeko je potrebno djelo za naše vrijeme, podsjetnik na duboku vezu između Staroga zavjeta, gdje postoji predslika Krista; Mesiju i Novi zavjet, koji ilustrira ključnu ulogu koju je Marija odigrala u Božjem konačnom planu spasenja. Gayle Somers je iznijela Sveto pismo i detaljan komentar na priče o dvanaest starozavjetnih žena pokazuje njezinu nevjerojatnu ljubav prema Riječi Božjoj i duboko poštovanje koje gaji prema Kristovoj Majci.

Ova je knjiga bitna i obavezna za čitanje za svakoga tko želi bolje razumjeti Marijino iznimno mjesto u povijesti spasenja i želi se još više približiti Isusu po Mariji.

Šapat Marije može se kupiti na Ascension Press.

Izvorno objavljeno na katolik365

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Majka Marija na uskrsnuću

Katoličke vijesti

Misija iznad svih ostalih

Katoličke vijesti

Izgradnja kapelice u duši djeteta

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti