Augustinov institut i Ignatius Press obnavljaju katehezu u dovršenom kurikulumu Riječ života
Praktični vjernik

Augustinov institut i Ignatius Press obnavljaju katehezu u dovršenom kurikulumu Riječ života

Augustinov institut i Ignatius Press obnavljaju katehezu u dovršenom kurikulumu Riječ života

Evangelizacija ukorijenjena u povijesti spasenja oživljava katoličku vjeru za učenike, roditelje, učitelje i katehete podjednako u popularnom novom kurikulumu.

Kao što svaki kateheta može potvrditi, stari modeli prenošenja katoličke vjere sljedećoj generaciji iz minute u minutu postaju manje učinkoviti. Ova generacija želi nove metode učenja vjere i pozivanja u odnos s Isusom. Da odgovori na ovu potrebu, katolički izdavač Ignatius Press ujedinjeni s Augustinov institutglobalno poznat po svom dinamičnom katoličkom sadržaju i evanđeoskim alatima, kako bi dovršio Riječ života K–8 kurikulum.

“Riječ života izgrađuje učenike, roditelje i učitelje u snažne katolike koji ne samo da znaju što Crkva naučava, već to i istinski žive,” rekao je dr. Ben Akers, voditelj sadržaja na Institutu Augustine. „Nastavni plan i program modelira ‘evangelizirajuću katehezu’, u kojoj se istine vjere poučavaju na svjež način kako bi se potaknulo na dublje nasljedovanje Krista.”

Ova dva apostolata udružila su svoju stručnost kako bi izradila nastavni plan i program u kojem učenici, roditelji i učitelji uče istine vjere jedni s drugima produbljujući svoje odnose s Kristom. Naglašavajući dijalog između nastavnika i učenika, Riječ života stvara zajedničko iskustvo umjesto preuzimanja informacija.

Već ima više od 110 000 učenika koji koriste kurikulum Riječi života u stotinama župa. Novododani materijali za srednju školu upotpunjuju i nadopunjuju ranije razrede sazrijevanjem predstavljanja vjere kako učenici rastu. Razredi 6-8 usredotočeni su posebno na Isusovu osobu kao ispunjenje i središte povijesti spasenja (6. razred), poziv na kreposno življenje kršćanskog učeništva (7. razred) i modele velikih svetaca kroz povijest Crkve koji su preobrazili svijet za Krista (8. razred).

“Danas više nego ikad, srednjoškolci posebno trebaju više od jednostavnog pogleda na katoličku vjeru. Trebaju razumijevanje, čvrste odgovore na njihova pitanja i osobnu vjeru u Isusa Krista,” rekao je Mark Brumley, predsjednik Ignatius Pressa. “Želimo im pomoći da znaju da su Krist i njegova Crkva put do sreće u ovom i budućem životu.”

Pouzdani teolozi s Augustinova instituta i stručnjaci za izdavaštvo i obrazovanje iz Ignatius Pressa surađivali su tijekom višegodišnjeg razvoja Riječi života, koju je odobrila Konferencija katoličkih biskupa Sjedinjenih Država. Kurikulum proširuje i obogaćuje sadržaj svojih knjiga raznim digitalnim materijalima, uključujući video zapise nagrađivanog studija Augustine Institute Studios.

Riječ života dopire do srži kršćanskog iskustva. Naglašava četiri ključne teme, ili “zlatne niti”, koje se provlače kroz kurikulum. Prva nit, Povijest spasenja, otkriva Božju prisutnost i plan kroz povijest i mjesto čovjeka u tom planu. Druga je nit kršćanska antropologija, koja odgovara na pitanja o pravom identitetu ljudske osobe. Treće je formiranje herojske kreposti i karaktera, koje potiče suradnju s Božjom milošću da se s uvjerenjem žive kreposti i moralna učenja Crkve, što je najbolje potvrđeno u životima svetaca. Na kraju, četvrta zlatna nit je Učenje kroz učeništvo, tema koja naglašava svjedočanstvo svetaca i integraciju katoličke vjere u svakodnevni život.

Riječ života dostupna je u dva osnovna formata: školski i župni. Školsko izdanje uključuje dnevne lekcije, dane ponavljanja i druge resurse koji oživljavaju prezentaciju gradiva od strane učitelja. Župno izdanje predstavlja tjedne lekcije koje katehetama volonterima osiguravaju čvrsto razumijevanje predmeta prije poučavanja.

Potpuni kurikulum K–8 uključuje velikodušan asortiman digitalnih resursa za učenje s Instituta Augustine, Ignatius Pressa i drugih materijala koji podržavaju kontinuiranu formaciju vjere.

Za više informacija i kompletan komplet za tisak posjetite https://info.wordoflifeseries.org/press.

###

O Augustin Institutu: Augustinov institut je katolički obrazovni apostolat osnovan 2005. koji postoji kako bi pomogao katolicima da razumiju, žive i dijele svoju vjeru kroz inicijative kao što su Amen, FORMED, Fakultet teologije, Riječ života i druge.

O Ignatius Press-u: Ignatius Press je katolička izdavačka kuća za knjige i filmove koju je 1978. godine osnovao fra. Joseph Fessio, SJ Njezino je poslanje surađivati ​​u evangelizacijskom, katehetskom, liturgijskom i odgojnom radu Katoličke Crkve. Ignatius Press promiče duhovni rast objavljivanjem i distribucijom katoličkih tiskanih, video i audio materijala, kao i putem interneta i društvenih medija.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Marija: Božja kćer, majka i zaručnica

Katoličke vijesti

Marija i litanije i naslovi, o moj!

Katoličke vijesti

Nježnost Presvetog Srca

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti