Važnost volontiranja majki
Humanitarnost

Važnost volontiranja majki

A mother and volunteer at a school in Turkana

Ewoi, majka četvero djece, započinje svoj dan u ranim jutarnjim satima.

Ona stiže u ECD Sveti Luka’s Nakururum koji se nalazi u kenijskoj regiji Turkana u 5:30 sati ujutro kako bi zapalila vatru i  pripremila obroke prije nego li dođu gladna djeca.

A mother and volunteer at a school in Turkana

“Hodam ovdje u mraku. Moj rad počinje dan prije, odmah nakon što su obroci posluženi. Kad stignem sljedećeg jutra, kuham hranu. Potrebno je nekoliko sati i uvijek ju pripremim na vrijeme. Zatim molim učitelja da izbroji broj učenika koji su se pojavili taj dan u školi, odnesem tanjure u kuhinju, poslužim hranu na tanjure i ostavim da se ohladi.” – kaže nam Ewoi.

Kada djeca završe s jelom, Ewoi skuplja i pere tanjure i priprema za sljedeći dan. Kad završi sav posao u školi, vraća se kući kako bi započela ostatak radnog dana: pripremiti drva za  ogrjev, skupljati vodu i odvoditi stoku na pašu.

A mother and volunteer at a school in Turkana

Ewoi je jedna od mnogih žena koje balansiraju ulogu volonterki i kuharica te obiteljskog života jer zna da njezina podrška programu školske prehrane čini razliku u njezinoj zajednici.

“Vidjela sam kako se broj djece u školi povećava i znam da je to dijelom zato što sam predana svom poslu. Djeca dolaze steći znanje i postati dobri ljudi u budućnosti.” – ističe Ewoi.

Hrana mijenja priču

Zajedno možemo napraviti razliku

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Izazov za Hong Kong u borbi protiv COVID-19 | Caritas

Katoličke vijesti

Podijelite putni izbjeglički obrok u Siriji

Katoličke vijesti

Molite za Nepal, napinite svoje ‘mišiće suosjećanja’ – Caritas

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti