Molite za Nepal, napinite svoje ‘mišiće suosjećanja’ – Caritas
Humanitarnost

Molite za Nepal, napinite svoje ‘mišiće suosjećanja’ – Caritas

Dok sam jutros putovao iz zračne luke Kathmandu, vidio sam područja pogođena prošlogodišnjim potresom. U Nepalu sam na Caritasovoj konferenciji solidarnosti kojom se obilježava prva godišnjica katastrofe. Dok sam gledao krajolik, gotovo sam mogao vidjeti rane naše Majke Zemlje.

Pridružio sam se organizacijama Caritasa koje rade na nepalskoj hitnoj pomoći u jednom od potresom pogođenih područja izvan glavnog grada. Ovdje smo kako bismo se napunili hrabrošću i znanjem o tome kako najbolje pratiti nepalski narod dok kuje svoju budućnost.

Molite za Nepal

kardinal Tagle i osoblje nepalskog Caritasa. Fotografija Hough/Caritas

Ovdje smo i da se prisjetimo rana naše braće i sestara koji su preživjeli potres i koji sada moraju ponovno graditi svoje živote. Rizik je da ako zaboravite nanesene rane – drugima i na Zemlji – možete nanijeti druge ozljede.

Lako je zaboraviti ili čak ignorirati katastrofe koje su pošast mnogih zemalja. Nepal, Japan i sada Ekvador – ovo su samo neke zemlje pogođene nedavnim potresima, ali bilo je mnogo više katastrofa. Kada ste zadnji put razmišljali o ljudima Haitija?

Nikada se ne bismo trebali umoriti od gledanja Kristova lica u svim žrtvama ovih katastrofa. Ovo je izazov, ali papa Franjo nam je ove godine dao priliku da napumpamo svoje “mišiće suosjećanja” tražeći od nas da se usredotočimo na milosrđe. Pravo milosrđe nema geografskih ni duhovnih granica.

Zajednice ovdje u Nepalu su otporne i pokušavaju ponovno izgraditi svoje živote i oživjeti svoje snove, ali ne mogu to učiniti bez naše pomoći.

Caritas je ljubav na djelu i ljubav bez granica. Ovdje smo u Nepalu ne samo da pomognemo u obnovi domova i škola, da pomognemo ljudima da se vrate na posao ili da osiguramo da im se opskrba vodom popravi. Ovdje smo da ponudimo nadu.

S Nepalom smo vidjeli ljude koji nude podršku iz svih dijelova svijeta. Molimo se da se ovo nastavi. Molimo se da se nikada ne umorimo od prepoznavanja i uvažavanja znakova i čuda koje Bog čini kroz naša mala djela milosrđa i ljubavi kako bi svaka nova katastrofa pokrenula novi val solidarnosti i suosjećanja. Najviše od svega, na ovaj poseban dan obilježavanja, molimo za narod Nepala.

Ovo se prvi put pojavilo na Catholic News Serviceu

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Svijet ne pruža podršku ljudima Tigraja

Katoličke vijesti

#MladiCaritas, marljivo radi i učini razliku – Caritas

Katoličke vijesti

Kampanjom „Naša ljubav hrani” osigurali smo obroke za 138 djece

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti