Učini Presveto Srce Isusovo Kraljem svoga doma
Kršćanski život

Učini Presveto Srce Isusovo Kraljem svoga doma

U 12 obećanja Presvetog Srca Isus otkriva razmjere svoje goruće ljubavi prema nama.

Svjetovni vođe nas iznevjeravaju, ali Isusovo kraljevanje je vječno i uvijek prisutno. Njegova goruća ljubav prema nama slavi se svetkovinom Presvetog Srca Isusova u petak 24. lipnja ove godine. The 12 Obećanja Presvetog Srca došao do nas kroz niz ukazanja 1673. do Sveta Margareta Marija Alacoque, časna sestra u Paray-le-Monialu, Francuska. U njima je Isus otkrio razmjere svoje goruće ljubavi prema nama.

Jedno od obećanja je: “Blagoslovit ću svako mjesto gdje je izložena i časti slika mog Presvetog Srca.” To je obećanje nadahnulo odanost za Ustoličenja Presvetoga Srca u domovima. Naša vlastita obitelj održala je ceremoniju ustoličenja prije više od 15 godina i stavila sliku Presvetog Srca u našu obiteljsku sobu gdje još uvijek visi.

Prije njezine smrti 2017. imao sam čast intervjuirati Gloria Ansonutemeljitelj Apostolata Srca Isusova koji je pokrenuo župne misije, poučavajući ljude o ustoličenjima Srca Isusova.

Evo dvije priče koje je podijelila sa mnom, svojim riječima.

‘Volim te’

“Gloria, Bill večeras treba obaviti ustoličenje Presvetog srca u svom domu”, inzistirao je prijatelj jedne večeri nakon što je proslavio ustoličenje u domu prijatelja.

Obično sam pomagao u obrazovanju i pripremi ljudi za provođenje ove jednostavne, ali duboko duhovne ceremonije. To nije bilo nešto što sam napravio na brzinu. Ali Jan je bio uporan. Nakon što sam pristao, Jan je odlučno rekla Billu da je on sljedeći jer je sa mnom dogovorila ustoličenje u njegovom domu te večeri.

Jan se vozio sa mnom, a mi smo ga pratili do njegove kuće. Billov dom bio je stan. Nekada je imao udoban dom, ženu i obitelj, ali je sve izgubio zbog alkoholizma.

Kad smo stigli, izvadio sam blagoslovljenu sliku Presvetog Srca Isusova iz prtljažnika auta i slijedili smo Billa unutra. Kad smo zakoračili kroz vrata, osvrnuo sam se po oskudno namještenom stanu. Razmišljao sam gdje je pravo mjesto da stavim sliku. U kuhinji sam primijetio niz praznih boca i čaša od pića. Ovo je to mjesto, pomislio sam.

Stavivši sliku Presvetog Srca Isusova na kuhinjski stol uza zid, zapalio sam malu zavjetnu svijeću ispred nje. Dok je plamen treperio, pogledala sam sjaj koji je bacao na sliku i uhvatila sam dah. “Bill, pogledaj!” rekla sam. »Zar ne izgleda kao da mu srce kuca? Bille, čini se kao da svakim otkucajem svog srca Isus govori: ‘Bill, volim te, volim te, Bill.’”

Nas troje šutke smo gledali u Isusovo srce koje je izgledalo kao da pulsira u ritmu plamena. Zatim sam vodio spontanu molitvenu ceremoniju, pomažući Billu da posveti svoj život Isusu. Bilo je kratko i jednostavno, ali iskreno. Zatim smo Jan i ja rekli laku noć i otišli.

Nekoliko tjedana kasnije bio sam u katedrali u svojoj biskupiji sa grupom koja se pripremala primiti hodočasničku državu Gospe Fatimske i ušao je Bill. Prvo ga nisam prepoznao jer je nekako drugačije izgledao. Bill je prišao, zagrlio me i zahvalio mi što sam obavio ustoličenje. Zatim je prišao Jan i malo popričao s njom te je zagrlio. Ubrzo nakon toga je otišao.

Jan je sa mnom podijelila što joj je Bill rekao. U noći ustoličenja planirao je počiniti samoubojstvo. Sve je bilo spremno. Ali nakon što je stavio sliku Presvetog Srca Isusova u svoju kuhinju, neprestano je slušao riječi: “Bill, volim te.”

Ove su riječi duboko ušle u Billovo srce. Osjetio je Isusovu ljubav i odgovorio: “Voliš li me takvoga kakav jesam? Onda bih te trebao voljeti zauzvrat.” Bill više nikada nije popio piće.

Idi kući

Jedna obitelj kojoj sam blizak ima jaku pobožnost prema Presvetom Srcu Isusovu i ustoličila ga je u svom domu. Iako su roditelji bili posvećeni svojoj djeci, a trojica dječaka dobro odgojena, njihova se kći počela družiti s lošom publikom. Do šesnaeste godine pobjegla je od kuće. Mama i tata su bili slomljena srca i pretražili su sva mjesta na kojima je izlazila, ali je nisu mogli pronaći.

Dani su prerasli u tjedne, a potom i u mjesece. Činilo se kao cijela vječnost, ali od njihove kćeri nije bilo ni glasa. Svake večeri obitelj je klečala pred Isusovom slikom koja je visjela u njihovoj blagovaonici. Molili su i preklinjali Isusa da njihovu kćer i sestru vrati kući i da je čuva.

Noću bi se majka ljuljala u svojoj stolici i razmišljala kada se Isus ukazao svetoj Margareti Mariji da otkrije pobožnost njegovom Presvetom Srcu, obećao je: „Ako vjeruješ, vidjet ćeš snagu mog srca i značaj moja ljubav.” Unatoč slomljenom srcu, majka je osjećala kako u njoj raste ta sigurnost. Ponavljala bi te riječi uvijek iznova u molitvi.

Tinejdžerka je šest mjeseci boravila u drugoj obitelji, ali nitko nije kontaktirao njezine roditelje da im kaže da je dobro. Kako je vrijeme prolazilo, kći nije bila tako sretna kao što je očekivala što je daleko od kuće. Jednog dana ušuljala se u katoličku crkvu i kleknula pred Isusa u svetohraništu. Izlivši svoje srce Isusu, počela je plakati. Zatim je čula glas: “Idi kući.” Bilo je čvrsto, ali nježno. Glas ju je iznenadio. Nervozno je pogledavala oko sebe tko bi mogao razgovarati s njom, ali nije bilo nikoga. Zatim je ponovno čula: “Idi kući.”

Čak i kad je izašla iz crkve, stalno je čula te riječi: “Idi kući.” Djevojka ga je pokušala otresti. Ušla je u auto i uključila radio kako bi utišala glas. Pojavila se pjesma “Daddy’s Girl”. Odjednom je to dijete zaplakalo od ljubavi i čežnje za vlastitim ocem i obitelji. Znala je gdje joj je mjesto.

Kad je majka, koja je radila u maloprodaji, tog dana došla kući s posla, otvorila je vrata i u blagovaonici je bila njezina kći, klečeći pred slikom Presvetog Srca Isusova. Majka je vrisnula svoje ime. Njezina je kći upravo tiho ušla u kuću, tako da njezina braća i otac koji su bili kod kuće nisu shvatili da je tu sve dok majka nije vrisnula. Svi su joj trčali u susret grleći se i plačući suzama radosnicama. Majka je tada otrčala do prozora i vikala u susjedstvo: “Kod kuće je, kod kuće je!”

Majka se pouzdala u obećanje koje je Isus dao svetoj Margareti Mariji, da “Ako vjeruješ, stvarno vjeruješ, vidjet ćeš snagu mog Srca u veličanstvenosti moje ljubavi. Što je više to govorila, to je dublje vjerovala. Znam. Ja sam ta majka.

Saznajte više:

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

‘Rave in the Nave’ katedrale u Canterburyju izaziva bijes vjernika i nevjernika

Katoličke vijesti

‘Prirodni plan’ — nova serija video zapisa Lige par za par

Katoličke vijesti

Pun sam nade za kršćanstvo u Europi » Tekstovi

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti