U Nikaragvi uhićena još dva svećenika
Biskupska konferencija BiH

U Nikaragvi uhićena još dva svećenika

Policija je u Nikaragvi jučer, 28. prosinca 2023. uhitila mons. Carlosa Avilésa i oca Héctora Treminija, odnosno generalnog vikara i ekonoma biskupije Managua.

Prema lokalnim izvorima, dvojica svećenika uhićena su nakon što su molili za monsi. Rolanda Joséa Álvareza Lagosa, biskupa Matagalpe i apostolskog administratora biskupije Estelí, osuđenoga, bez odgovarajućega sudskog postupka, na 26 godina zatvora, pod optužbom za urotu, širenje lažnih vijesti, ometanje pravde i nepoštovanje vlasti. Monsinjor Álvarez je u zatvoru od veljače nakon što je od kolovoza 2022. godine bio u kućnom pritvoru.

S mons. Avilésom i ocem Treminijem, broj svećenika uhićenih u Nikaragvi prošloga tjedna popeo se na šest. Policija je 20. prosinca uhitila još jednog biskupa, mons. Isidora del Carmena Mora Ortegu, biskupa Siuna. Prema pisanju lokalnoga tiska, i on je uhićen zato što je javno, tijekom propovijedi, molio za biskupa Álvareza. Zajedno s mons. Morom Ortegom uhićeni su i sjemeništarci Alester Sáenz i Tony Palacio. (kta/rv)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

U Vatikanu će se održati međunarodni kongres o sportu i duhovnosti

Katoličke vijesti

U Križevcima održan susret grkokatoličkih biskupa baštinika Bečke sinode 1773.

Katoličke vijesti

Novi broj Glasa Koncila | Katolička tiskovna agencija Biskupske konferencije BiH

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti