Blagoslov polja u Kijevu pokraj Sanskog Mosta
Biskupska konferencija BiH

Blagoslov polja u Kijevu pokraj Sanskog Mosta

Nakon stanke od nekoliko godina ove godine ponovno je upriličen blagoslov polja na groblju sv. Ivana Krstitelja u Kijevu pored Sanskog Mosta, izvijestila je mrežna stranica samostana Petrićevac.

Na obredu blagoslova polja kao i samoj misi koja je uslijedila odmah nakon nazočio je samo jedan župljanin, ujedno i mještanin Kijeva g. Ivo Boro Komljen.

G. Ivo je jedini preostali stalni mještanin Kijeva katoličke vjeroispovijesti. Prije rata ovo selo je brojalo oko nekoliko stotina vjernika katolika. No posljednji rat i još neki drugi razlozi utjecali su na to da je u ovom selu ostao samo jedan katolik.

No Ivu to nije smetalo što su na obredu i misi sudjelovali samo on i upravitelj župe fra Tomislav. Njih dvojica su srčano molili da Bog blagoslovi rad ruku Ivinih ali isto tako i da očuva od nevremena svu onu ljetinu koju je Ivo Boro posijao i zasadio u ovoj godini. Dao Bog da oni koji više ne žive tu dogodine također budu nazočni i da se blagoslov polja iduće godine obavi u puno većem broju nego što je to bilo ove godine. Na koncu su g. Ivo i upravitelj župe nazdravili u ime svih onih kojih nije bilo. (kta/samostan-petricevac.org)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Biskupi BK BiH slavili Svetu misu u Hrvatskoj crkvi sv. Jeronima

Katoličke vijesti

Video zapis s prvog nacionalnog hodočašća OFS-a BiH u Asiz

Katoličke vijesti

Objavljen 32. broj glasila »Stopama pobijenih«

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti