Održano studijsko putovanje u Livno i Ramu u sklopu projekta Mladi – čuvari hrvatskog nasljeđa
Biskupska konferencija BiH

Održano studijsko putovanje u Livno i Ramu u sklopu projekta Mladi – čuvari hrvatskog nasljeđa

U razdoblju od 1. do 2. lipnja 2024., 16 animatora, youth workera i edukatora Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih “Ivan Pavao II.” u Sarajevu, posjetilo je Livno, Ramu i Blidinje u sklopu studijskog putovanja Mladi – čuvari hrvatskog nasljeđa, objavljeno je na mrežnoj stranici NCM-a.

U subotu, prvog dana studijskog putovanja mladi su posjetili Livno, te su imali priliku obići muzej u Franjevačkom samostanu sv. Petra i Pavla gdje su imali priliku razgledati arheološke pronalaske i saznati više o povijesti Livna i okolnih područja. Putovanje je potom nastavljeno u Ramu-Šćit, gdje ih je dočekao fra Julijan Madžar, koji ih je proveo kroz najbitnija povijesna razdoblja Franjevačkog samostana Rama-Šćit, te objasnio značenje i vrijednost Ramskog križa. Mladi su posjetili i etnografski muzej na Šćitu, te upoznali stare zanate, tekstilnu radinost i floru i faunu područja Rame. U nedjelju, 2. lipnja mladi su se uputili u park prirode Blidinje i uživali u pogledu na prelijepe planine i jezero, pokraj kojeg su posjetili i crkvu Gospe Snježne. Nakon zajedničkog objeda uputili su se kućama puni dojmova s ovog lijepog putovanja.

Projekt Mladi – čuvari hrvatskog nasljeđa podržan je od strane Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske. (kta)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Papa predvodio misu svetkovine Svete Bogorodice Marije

Katoličke vijesti

Mons. Gallagher predvodio euharistijsko slavlje svetkovine Majke Božje od Kamenitih vrata

Katoličke vijesti

Uz svjetski dan djece Služavke Maloga Isusa pohodile su župu sv. Ivana Krstitelja u Zapolju – Požeška biskupije

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti