U Mostaru upriličen Napretkov svečani božićni koncert
Biskupska konferencija BiH

U Mostaru upriličen Napretkov svečani božićni koncert

U četvrtak, 28 prosinca 2023. u kapelici crkve sv. Petra i Pavla u Mostaru u večernjim satima upriličen je svečani božićni koncert u organizaciji Hrvatskog kulturnog društva Napredak – Glavna podružnica Mostar.

Na koncertu je nastupio Napretkov trio Senso kojeg čine mezzosopranistica Monija Jarak Mikulić, te Marijana Pavlović na glasoviru i Elina Gvozdić na violončelu te Napretkovi stipendisti, baritoni Danijel Perić i Tomislav Perić, studenti četvrte godine Muzičke akademije u Sarajevu, dok je međunarodni karakter koncertu dao bariton Opere HNK Osijek Karlo Miličević. Prigodni božićni recital čitala je članica Napretkove Glavne podružnica Mostar Ema Tadić, a voditeljica programa bila je Napretkova stipendistica Petra Anić.

„Solisti su svojim interpretacijama oduševili brojnu publiku, koja je ih je, za njihov odličan nastup, nagradila dugotrajnim pljeskom“, ističu iz Napretka.

Svi posjetitelji imali su prigodu uživati u programu i tradicionalnim božićnim skladbama poput “U se vrijeme godišta”, “Tiha noć”, “Veselje ti navješćujem”, “Svim na zemlji”, “Oj djetešce moje drago” , „ Sretan Ti Božić narode moj“ i, za kraj, uz „Narodi nam se“ koju su otpjevali svi izvođači.

Predsjednik HKD-a ”Napredak” Glavne podružnice Mostar Miroslav Landeka u svom obraćanju čestitavši Božić naglasio je kako HKD Napredak Glavna podružnica Mostar već pet godina zaredom organizira ovaj glazbeni događaj te da uvijek nastoje da na njemu nastupaju oni koji su na neki način povezani s Napretkom ili su bili njegovi stipendisti ili su to sada. „Božićni koncert je kruna našeg jednogodišnjeg rada. Ove godine smo imali brojne i različite kulturne sadržaje i programe, od tečaja engleskog jezika i copywritinga, Napretkov tjedan kulture, promovirali smo svoju monografiju o radu i uistinu smo jedna od rijetkih podružnica u cijeloj obitelji Napretka koja ima monografiju“, kazao je Landeka te poručio kako je ono što mogu obećati to da će i ubuduće HKD Napredak Glavna podružnica Mostar biti jedan važan kamenčić u kulturnom mozaiku grada Mostara.

Potporu organizaciji i održavanju koncerta dali su i Federalno ministarstvo kulture i sporta, Ministarstvo civilnih poslova BiH, Središnja uprava HKD Napredak-Sarajevo te Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske. Također, svaka posjetiteljica i posjetitelj koncerta dobili su prigodan poklon koji je osigurala kompanije Meggle iz Posušja. (kta/hkdn)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Posjet bratstava OFS-a travničkog kraja župi Sv. Ilije u Zenici

Katoličke vijesti

Na Lugu proslavljen sveti Josip Radnik

Katoličke vijesti

Proslava spomendana Gospe Lurdske i 32. svjetskog dana bolesnika u crkvi sv. Vinka u Sarajevu

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti