U nevremenu teško oštećena župna crkva u Bošnjacima
Biskupska konferencija

U nevremenu teško oštećena župna crkva u Bošnjacima

U nevremenu koje je u ponedjeljak, 1. srpnja 2024. navečer zahvatilo središnji i istočni dio Hrvatske, teško je oštećena župna crkva sv. Martina u Bošnjacima.

Nevrijeme praćeno tučom i naglim zahlađenjem pogodilo je Bošnjake i okolicu oko 21 sat. Župnik Josip Levaković se za Hrvatsku katoličku mrežu osvrnuo na razmjere štete prema prvim uvidima. „Šteta je ogromna. Led je padao doslovno s jedne strane, iz smjera Županje, i udarao u krovove, prozore, rolete…“, rekao je, dodavši da sve izgleda kao da su ih „zasule granate“.

Grad veličine teniske loptice teško je oštetio i krov župne crkve, uslijed čega su oborinske vode prokisnule u unutrašnjost. U tijeku je iznalaženje najboljeg rješenja za žurnu sanaciju. Vlč. Levaković je u kontaktu s đakovačko-osječkim nadbiskupom Đurom Hranićem i njegovim suradnicima te očekuje savjet i pomoć od stručnjaka.

Župna kuća i dvorana ostale su suhe pa ih je župnik stavio na raspolaganje ako nekomu treba privremeni smještaj.

„Bošnjačani trenutno, kako vidim i čujem, vape za crijepom, za krovopokrivačima, dobrim ljudima koji će na prvu priteći u pomoć jer spašavaju domove“, poručio je, apelirajući na pomoć ljudima na stradalom području. (kta/ika)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Župa Pohoda Blažene Djevice Marije proslavila svoju nebesku zaštitnicu

Katoličke vijesti

Priznato čudo pripisano bl. Karlu Acutisu

Katoličke vijesti

Papa: Bog nas ne želim samo “svetima” već “inteligentno svetima”

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti