U Nadbiskupijskom centru za mlade održava se zimski sportski kamp ‘Fair Play’
Biskupska konferencija BiH

U Nadbiskupijskom centru za mlade održava se zimski sportski kamp ‘Fair Play’

U subotu, 13. siječnja 2024. u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. započeo je zimski sportski kamp pod nazivom Fair Play koji je ove godine inspiriran 40. godišnjicom Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu, objavljeno je na mrežnoj stranici NCM-a.

Susret je okupio mlade koji dolaze iz raznih dijelova Bosne i Hercegovine: Zenice, Sarajeva, Istočnog Sarajeva, Brčkog, Nove Bile, Travnika, Prnjavora…

Prvi dan kampa započeo je predstavljanjem aktivnosti i projekata koje realizira Centar za mlade, a također i aktivnosti koje se organiziraju na polju međureligijskog i interetničkog dijaloga u sklopu samog projekta Koračajmo zajedno.

Sudionicima programa se obratila koordinatorica projekta Nadežda Mojsilović, te je s ostalim suradnicima i edukatorima, predstavila program koji ih očekuje u narednim danima ali i ostavila prostora za iznenađenja koja će imati priliku doživjeti na kampu. Amina Čolaković, suradnica na projektu, je s mladima podijelila svoja iskustva u radu na polju međureligijskog dijaloga s mladima i pri Centru za mlade i aktivnosti koje se realiziraju tijekom godine.

Uslijedilo je međusobno upoznavanje i predstavljanje sudionika pod vodstvom vršnjačkih edukatora, kroz različite radionice i grupni rad. Već prvi dan mladi su imali priliku pokazati svoju kreativnost i talent, te su osmislili moto i naziv svoje grupe u kojima će sudjelovati tijekom programa i takmičiti se s ostalim sudionicima. Po završetku rada u grupama, svaki tim se predstavio te će u narednim danima pokazati timski duh i međusobno poštovanje kroz razne sportske sadržaje.

Zimski sportski kamp će trajati od 13. do 18. siječnja, a sudionici će imati priliku razviti svoje sportske vještine i sprijateljiti se vršnjacima iz cijele Bosne i Hercegovine. (kta)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Tučepi: Održan Seminar posta, molitve i šutnje

Katoličke vijesti

Papa se susreo s članovima talijanske organizacije koja pomaže rad i djelovanje sirotišta u Ruandi

Katoličke vijesti

Potpuno digitaliziran arhiv Aloisa Hudala

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti