U ČEREVIĆU PROSLAVLJEN CRKVENI GOD
Srijemska biskupija

U ČEREVIĆU PROSLAVLJEN CRKVENI GOD

22. ožujak 2024.

Svetkovina sv. Josipa, zaručnika BDM, proslavljena je 19. ožujka svetom misom u 11 sati

ČEREVIĆ (TU) – Svečano  misno slavlje predvodio je preč. Nikica Bošnjaković, župnik u Šidu u koncelebraciju s preč. Zdravkom Čabrajcem, župnikom u Golubincima i dekanom Zemunskog dekanata i vlč. Lukom Ivkovićem, domaćim župnikom.

U uvodnoj riječi preč. Bošnjaković pozdravio je sve okupljene na euharistijskom slavlju iz domaće župa, ali i iz susjednih župa, te je čestitao crkveni god pozivajući okupljene na predanost sv. Josipu. Predsjedatelj slavlja je u prigodnoj homiliji napomenuo važnost žrtve svakog čovjeka u njegovom poslanju. Nikome nije lako, a našu patnju trebamo prikazati, poput Josipa, nebeskom Ocu, prihvaćajući obveze i zdušno izvršavati svoje poslanje. Kako sv. Josipu nije bilo toga mnogo jasno, i nama isto nije, ali smo pozvani pod vodstvom Duha Svetoga izvršavati Očevu volju.

Govoreći o Josipovom životu naglasio je i to kako je važna poslušnost. Bez poslušnosti i otvorena srca nema napredovanja u svetosti. „Draga braćo i sestre, poslušnost je vrlina koju svi trebamo izgrađivati po uzoru na Josipovu poslušnost. Nikada ne znamo što život nosi, ali imamo jednu sigurnost, a to je da nas uvijek vodi milost Božja. Josip je prihvatio Mariju i Isusa, mnogo toga nije razumio, bio je kao misionar, poput nas svećenika u Srijemu, zadaća nam nije lagana, teško je napustiti voljene i rodno mjesto, no kad se za Boga žrtvujemo, tada je radost neizostavna. Stoga slaveći nebeskog zaštitnika, sv. Josipa, svoje pouzdanje stavljamo u lik koji nam svjedoči kako je važno imati poslušno i otvoreno srce. Sami znamo da je htio ostaviti Mariju, no isto tako vidimo kako Bog upravlja situacijom te šalje svojega anđela da Josipa ohrabri i da se ne boji. Stoga se i mi ne bojmo izazova života i budimo oni koji će uvijek i svagdje svjedočiti Božju ljubav i u njemu se jačati,“ zaključio je preč. Bošnjaković.

Na koncu euharistijskog slavlja, vlč. Luka Ivković se zahvalio prisutnim svećenicima, osobito predsjedatelju, kao i vjernicima koji su došli proslaviti svoga nebeskoga zaštitnika. Misno slavlje svojim pjevanjem uveličao je domaći zbor u zajedništvu sa zborašima iz župe sv. Barbare, djevice i mučenici u Beočinu i zborašima iz župe Našašća sv. Križa u Srijemskoj Kamenici uz orguljašku pratnju stolara orguljaša Ivana Bera. Po završetku svete mise,  svi su se okupili u župnoj kući na čašici razgovora.

Tekst: Luka Ivković

Fotografije: Duško Jeremić

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

LJETNI EKUMENSKI KAMP FRIEDENSGRUND BIH 2024.

Katoličke vijesti

ZAVJETNI DAN U SRIJEMSKOJ KAMENICI

Katoličke vijesti

SPOMENIK KULTURE VRIJEDAN VEĆE PAŽNJE

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti