Trg svetoga Petra i bazilika, za Uskrs raznobojni vrt
Biskupska konferencija

Trg svetoga Petra i bazilika, za Uskrs raznobojni vrt

Iz Uprave Grada Vatikana stigli su detalji o cvjetnim aranžmanima za Cvjetnicu i za Nedjelju uskrsnuća Gospodinova. Kompozicije koje stižu iz Sanrema i Nizozemske krasit će prostor ispred bazilike, dok palme stižu iz Umbrije. Vatikanski djelatnici surađivat će sa stručnjacima iz Slovenije, piše Vatican News.

Ove će godine povodom Velikog tjedna i Uskrsa Trg svetog Petra i Vatikansku baziliku krasiti šareno cvijeće i biljke iz Italije i Nizozemske. Izvijestila je Uprava Države Grada Vatikana koja u priopćenju, osim toga, ističe kako će za vazmeno bdijenje cvjetni aranžmani biti pripremljeni zahvaljujući i prinosu profesorā floristike Biotehnološkog centra iz Nakla u Sloveniji te da će u svjetlu i radosti uskrsloga Krista, na svetkovinu Uskrsa, u nedjelju 31. ožujka, Trg svetoga Petra biti neizmjeran raznobojni vrt s tisućama cvijeća i biljaka koji stižu iz Nizozemske. Dekoracije će biti napravljene zahvaljujući velikodušnom prinosu nizozemskih cvjećara uz suradnju djelatnika Službe za vrtove i okoliš Uprave za infrastrukturu i usluge Uprave Grada Vatikana.

Cvjetni ukrasi za Cvjetnicu i Veliki tjedan

U priopćenju se napominje također da će u Nedjelju muke Gospodnje, na Cvjetnicu, 24. ožujka, biti podijeljene maslinove grančice koje je darovala Nacionalna udruga Città dell’Olio sa Sardinije, dok je palme Fenix donirao Neokatekumenski put. Bit će tu i poznatih ispletenih palminih grana koje stižu iz Sanrema – stoji u priopćenju. Hortikulturna tvrtka Flora Olanda iz Rima posudit će velika stabla masline koja će biti postavljena u blizini kipova svetih Petra i Pavla između bazilike i obeliska. Cvjetno uređenje Trga svetoga Petra u cijelosti će obaviti djelatnici Službe za vrtove i okoliš. (kta/rv)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Papinska akademija za život se seli u rimsku četvrt Trastevere

Katoličke vijesti

Proslava bl. Mihaela Sopoćka u Novom Travniku

Katoličke vijesti

U Đakovici na Kosovu otvoren “Franjevački centar za mlade i kulturu”

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti