Papa osudio raketne napade na Irački Kurdistan
Biskupska konferencija BiH

Papa osudio raketne napade na Irački Kurdistan

Papa Franjo izrazio je u srijedu, 17. siječnja 2024. solidarnost sa žrtvama raketnog napada na Erbil koji se dogodio u utorak 16. siječnja, te pozvao na molitvu za brojne žrtve ratova koji se trenutno vode u svijetu.

Izražavam svoju blizinu i solidarnost žrtvama, sve odreda civilima, raketnog napada na urbano područje Erbila, glavnoga grada Autonomne regije Irački Kurdistan. Dobri odnosi među susjedima ne grade se sličnim djelima, nego dijalogom i suradnjom. Od svih tražim da izbjegavaju sve korake koji bi mogli dovesti do povećanja napetosti na Bliskom istoku i na drugim ratom pogođenim područjima, rekao je Papa u svom apelu na redovnoj općoj audijenciji srijedom.

U svom pozdravu talijanskim vjernicima Papa je pozvao da se ne zaboravi zemlje koje su u ratu, Ukrajinu, Palestinu, Izrael, stanovnike pojasa Gaze „koji mnogo trpe“. „Molimo za tolike žrtve rata, mnoge žrtve. Rat uvijek donosi uništenje, rat ne sije ljubav, nego mržnju. Rat je istinski poraz čovjeka. Molimo za sve koji pate u ratu“, rekao je Papa. (kta/ika)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Ravnatelj Hrvatskog Caritasa fra Tomislav Glavnik posjetio Caritas Jeruzalem

Katoličke vijesti

Najtraženiji Verbumovi naslovi u veljači

Katoličke vijesti

Vjernici HKM Berlin prikupili novčana sredstva za Caritasove kuće

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti