‘The Chosen’ najavljuje streaming sezone 4;  kreator serije daje pregled 5. sezone
Europa

‘The Chosen’ najavljuje streaming sezone 4; kreator serije daje pregled 5. sezone

Osoblje CNA, 30. svibnja 2024. / 18:00 sati

Tvorci hit serije “Odabrani” najavio 29. svibnja da će 4. sezona biti dostupna za javni streaming isključivo u aplikaciji “The Chosen” i na platformama društvenih medija serije počevši od nedjelje, 2. lipnja, u 19:00 ET.

Epizoda 2 bit će objavljena u četvrtak, 6. lipnja, u 20:30 ET, a sljedeće epizode bit će objavljene nedjeljom i četvrtkom tijekom četiri tjedna.

Sezona 4 bit će dostupna besplatno u aplikaciji “The Chosen” prije nego što bude objavljena na drugim platformama za streaming. Dodatne opcije strujanja i emitiranja za gledanje 4. sezone bit će objavljene uskoro.

Dallas Jenkins, kreator, redatelj i koscenarist serije, najavio 10. ožujka da će zbog pravnih problema objavljivanje tekuće sezone biti odgođeno.

“The Chosen” je premijerno prikazan 2017. sa svojom pilot epizodom “The Shepherd”. Jenkins je tada došao na ideju da osmisli višesezonsku seriju o Isusu i njegovim sljedbenicima. VidAngel — sada Angel Studios — vidio je “The Shepherd” i odlučio se udružiti s Jenkinsom u stvaranju “The Chosen”, koja je postala najveća televizijska serija ikada financirana masovnim financiranjem.

Angel Studios stvorio je model pay-it-forward, koji je drugima omogućio da financijski doniraju za financiranje “The Chosen”, omogućujući drugima da ga gledaju besplatno. Međutim, Jenkins je u svojoj video najavi objasnio da je od pay-it-forward doprinosa “manje od polovice zapravo stiglo nama. Bilo je negdje oko 40 posto.”

Jenkins je nadalje objasnio da je “Odabrani” “isključivo odgovoran za financiranje budućih sezona”. Osim toga, morali su osnovati tvrtku, platiti više od 65 stalno zaposlenih, kao i glumačku postavu, voditi marketinške kampanje i još mnogo toga.

Godine 2022., uvidjevši da trenutni model nije održiv, “Odabrani” su sklopili novi sporazum s Angel Studios, koji im je omogućio da dio svog odnosa prebace na Come and See Foundation — neprofitnu organizaciju čija je misija dobiti “Odabrane” cijelom svijetu i financiranje njegove proizvodnje. Ovim su sporazumom nove sezone serije objavljene u aplikaciji “The Chosen” iu Angel Studiosu istovremeno prije bilo kojeg drugog mjesta.

Nedugo nakon dogovora, međutim, Angel Studios “prekršio je naš ugovor u više navrata do te mjere da smo vjerovali da ga treba raskinuti, što bi razvrgnulo naš odnos s Angelom”, objasnio je Jenkins.

Kako bi se riješio spor, korišten je arbitar treće strane, a 28. svibnja arbitar je “sveobuhvatno potvrdio naše stajalište i složio se da je ugovor prekršen”, rekao je Jenkins. Odnos između “The Chosen” i Angel Studios je zapravo gotov.

“Ne nalazimo zadovoljstvo u ovome i želim zahvaliti Angelu i braći Harmon na njihovim iznimnim naporima u pokretanju ove emisije, ali došli smo do zaključka da jednostavno nismo imali izbora za budućnost naše tvrtke i ove emisije, “, izrazio je.

U odgovoru e-poštom CNA-u, Lori Heiselman, potpredsjednica za odnose s javnošću u studiju Angel, rekla je tvrtka će se žaliti na odluku.

Unatoč kašnjenju izdavanja 4. sezone, Jenkins, glumci i ekipa nastavljaju marljivo raditi na snimanju 5. sezone, koja će prikazati događaje koji su se dogodili tijekom Velikog tjedna.

“Tri tjedna imali smo preko 600 ljudi dnevno na setu i snimili smo neke od najvećih trenutaka Velikog tjedna”, rekao je Jenkins u intervjuu za CNA. Neke od tih scena, podijelio je Jenkins, uključuju trijumfalni ulazak i okretanje stolova.

“Ako sadržaj završi jednako intenzivan, strastven i uzbudljiv kao snimanje, ovo će biti iznimno dojmljiva sezona,” rekao je, dodajući: “Imali smo više scena u kojima je 600 statista bilo u sceni s nama i nakon toga suze teku niz njihova lica govoreći mi ‘Bože moj, samo gledanje ovoga mijenja moj život’.”

Na pitanje osjeća li ikakav dodatni pritisak zbog toga što ova sezona prikazuje neke od najvažnijih i povijesnih trenutaka u povijesti, Jenkins je rekao da od 1. sezone “postoji pritisak da se sve ovo napravi kako treba.”

“Mislim na 1. sezonu kad smo upravo pričali priču o početku Isusove službe, osjećao sam veliku težinu da ispravim priču Marije Magdalene”, rekao je. “Želim odati počast ovim ljudima koje je Bog izabrao da promijene svijet i koji su odabrali da budu Isusovi sljedbenici ovdje na Zemlji… Dakle, uvijek smo osjećali pritisak da to učinimo kako treba, ali u isto vrijeme osjećam da Bog ima ovo .”

Jenkins je dodao da također pokušava ignorirati buku – bilo da se radi o kritici ili pohvali – i usredotočuje se na “poštovanje Boga i Duha i Isusove namjere u Evanđeljima. I ako to mogu učiniti, nije važno radi li se o 5. ili 1. sezoni, ili pokrivamo li Veliki tjedan ili početak njegove službe, svaka je riječ važna i važno je da ovo ispravno shvatimo.”

Francesca Pollio Fenton

Francesca je voditeljica društvenih medija za Katoličku novinsku agenciju. Diplomirala je komunikacije s naglaskom na digitalne medije na Sveučilištu Colorado – Denver.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Pronađite sve najnovije vijesti o SAD-u | euronews

Katoličke vijesti

Upoznajte suvremenog ‘đavoljeg odvjetnika’ u procesu kanonizacije

Katoličke vijesti

FOTOGRAFIJE: Isus prelazi most Golden Gate na početku nacionalnog euharistijskog hodočašća

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti