Sud Sjeverne Karoline ukida ograničenja kemijskih pobačaja kod kuće
Europa

Sud Sjeverne Karoline ukida ograničenja kemijskih pobačaja kod kuće

Osoblje CNA, 6. lipnja 2024. / 15:00 sati

Evo pogleda na događaje vezane uz pobačaj koji su se ovog tjedna dogodili u Washingtonu, DC, iu raznim američkim državama.

Sjeverna Karolina blokira neka ograničenja, a potvrđuje druga

Savezni sudac donio je odluku o uklanjanju zahtjeva da žene moraju tri puta osobno posjetiti liječnika prije nego što prime lijek za kemijski pobačaj. Sudac je odobrio kemijske pobačaje kod kuće i dopustio bilo kojem pružatelju zdravstvenih usluga u Sjevernoj Karolini da prepiše tablete za pobačaj.

Odluka također uklanja zahtjeve za prijavljivanje nefatalnih komplikacija uzrokovanih lijekovima za pobačaj. Američka okružna sutkinja Catherine Eagles podržala je neke mjere zaštite, kao što je zahtijevanje osobnih konzultacija, pregleda i ultrazvuka prije dobivanja recepta za lijekove potrebne za kemijski pobačaj.

Dok su zagovornici pobačaja ovo pozdravili kao pobjedu, kršćanska organizacija Vrijednosti Sjeverne Karoline kaže da bi presuda mogla dovesti žene u opasnost dopuštanjem “opasnih kućnih pobačaja “uradi sam”” i dovesti žene u opasnost od prisilni kemijski pobačajkada se tablete za pobačaj krijumčare u piće majke bez njezina znanja i pristanka.

Pobačaji se smanjuju za 98% u Indiani

Sud u Indiani saslušao je u petak završne riječi Planned Parenthooda i drugih pružatelja usluga pobačaja koji žele proširiti medicinska izuzeća za pobačaj i dopustiti da se pobačaji izvode u klinikama za pobačaje, a ne samo u bolnicama.

Zagovornici pobačaja tužio prošlog lipnja iz sličnih razloga, ali je Vrhovni sud Indiane utvrdio da zakon ne krši državni ustav. U Indiani je abortus dopušten u slučajevima kada je majčin život ugrožen ili ako postoji ozbiljan zdravstveni problem do 20. tjedna trudnoće, kao i u slučajevima poput silovanja, incesta ili fetalnih anomalija. Pobačaji se mogu obavljati samo u bolnicama.

Prema izvješću Ministarstva zdravstva Indiane objavljeno 31. svibnja država je zabilježila pad od 98% u broju pobačaja u prvom tromjesečju 2024. u usporedbi s prvim tromjesečjem 2023., s 1931 pobačaja na 45. Indianain pro-life zakon o pobačaju SEA1 bio je blokiran tijekom većeg dijela 2023. Prema izvješću, više Više od polovice pobačaja u 2024. bilo je zbog smrtonosnih fetalnih anomalija, dok je jedan pobačaj bio posljedica silovanja. Više od polovice bili su kemijski pobačaji, a većina pobačaja dogodila se između 14. i 20. tjedna trudnoće.

House usvaja nacrt zakona o braniteljskim pitanjima uz zaštitu života

Republikanci u Zastupničkom domu odobrili su prijedlog zakona o financiranju veterana s doživotnom zaštitom, uključujući zabranu Ministarstva za pitanja veterana da nudi savjetovanje o pobačaju.

Nacrt zakona, koji sadrži mjere za financiranje vojne izgradnje, stambenog zbrinjavanja i pitanja veterana, također bi ograničio financiranje postupaka pobačaja za veterane i njihove korisnike u nekim slučajevima.

Kate Quiñones

Kate Quiñones je dopisnica za Catholic News Agency i suradnica College Fixa. Objavljivali su je Wall Street Journal, Denver Catholic Register i CatholicVote, a diplomirala je na koledžu Hillsdale. Živi u Coloradu sa suprugom.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Pokret humanosti: ‘stvaranje novih rituala’ za korištenje tehnologije ‘s namjerom’

Katoličke vijesti

Katolički biskup: Bidenov administrator ‘potkopao’ pro-obiteljsku politiku izdavanjem dopuštenja za pobačaj

Katoličke vijesti

Nadbiskup: Služite transidentificiranim osobama naglašavajući ‘dobrotu ljudskog stvaranja’

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti