Skupine povećavaju izbornu potrošnju na godišnjicu poništenja Roea protiv Wadea
Europa

Skupine povećavaju izbornu potrošnju na godišnjicu poništenja Roea protiv Wadea

Washington, DC Newsroom, 24. lipnja 2024. / 18:00

S ponedjeljkom obilježavanjem druge godišnjice odluke Vrhovnog suda kojom je Roe protiv Wadea poništeno, nekoliko vodećih pro-abortus skupina objavilo je planove da zajedno potroši više od 100 milijuna dolara na napore za unapređenje “prava na pobačaj” diljem Amerike.

U međuvremenu, Susan B. Anthony Pro-Life America (SBA), jedna od vodećih pro-life grupa u zemlji, planira potrošiti 92 milijuna dolara ove izborne godine.

Koalicija za pobačaj potrošit će 100 milijuna dolara

Koalicija od devet skupina za pobačaj koja sebe naziva “Pristup pobačaju sada” objavila je u ponedjeljak kampanju za trošenje 100 milijuna dolara za napore za pobačaj u sljedećem desetljeću.

Tih 100 milijuna dolara bit će upotrijebljeno tijekom sljedećih 10 godina za napore lobiranja, masovno organiziranje, javno obrazovanje i komunikacijske kampanje za uspostavu federalnog prava na pobačaj i “proširivanje pristupa i pokrivenosti pobačajem”, rekla je skupina u priopćenju objavljenom u ponedjeljak.

“Zamišljamo budućnost u kojoj pobačaj… nije samo legalan, nego i dostupan, pristupačan i bez stigme ili straha”, rekla je kampanja 24. lipnja izjava.

Regina Moss, predsjednica i glavna izvršna direktorica jedne od skupina članica koalicije, In Our Own Voice: National Black Women’s Reproductive Justice Agenda, rekla je da su dvije godine bez Roe v. Wade razotkrile “činjenicu da Roe nikad nije bio dovoljan da osigura punu reprodukciju autonomija za naše zajednice.”

“Odlučni smo,” nastavila je, “nastaviti isticati važnost da se naši glasovi čuju na biralištima u svijetu nakon Roea i zagovarati politike koje nadilaze Roe kako bismo osigurali da svi možemo donositi vlastite odluke o tome hoćemo li , kada i kako razvijati naše obitelji u sigurnim, zdravim okruženjima.”

Osim ovih skupina, Odbor za demokratsku senatorsku kampanju (DSCC) obilježio je drugu godišnjicu svrgavanja Roea puštanjem niza oglasa koji ciljaju republikance zbog njihovih pro-life pozicija.

Usredotočite se na izbore 2024

Kratkoročno, Planned Parenthood Votes, politički ogranak najveće svjetske organizacije za pobačaj, najavio je da će posvetiti 40 milijuna dolara digitalnom oglašavanju, oglašavanju putem televizije, pošte i telefona u korist glasačkih inicijativa za pobačaj i kandidata za pobačaj gore i dolje. glasački listić ove izborne godine.

Gigant pobačaja ciljat će na osam država: Arizonu, Georgiju, Montanu, New Hampshire, New York, Sjevernu Karolinu, Pennsylvaniju i Wisconsin.

Prema izjavi Planned Parenthood Votes, lokalne pridružene organizacije također će posvetiti resurse vođenju “snažnih izbornih kampanja” u Kaliforniji, Floridi, Michiganu, Minnesoti, Nevadi, Sjevernoj Karolini i Ohiju.

U izjavi, izvršna direktorica Planned Parenthood Votes Jenny Lawson rekla je da je “za političare poput Donalda Trumpa koji se protive pobačaju … krajnji cilj uvijek bio puna kontrola nad našim tijelima i našim medicinskim odlukama.”

Lawson je rekao da se planirano roditeljstvo “bori za budućnost s punom reproduktivnom slobodom za sve – bez obzira tko ste, gdje živite i koliko novca zarađujete.”

“S abortusom koji je zabranjen ili ograničen u 21 državi i eskalirajućim napadima na kontrolu rađanja i pristup vantjelesnoj oplodnji, sve slobode za koje smo se borili ove su godine na kocki”, dodala je.

Planned Parenthood 40 milijuna dolara dodaje se na više od 25 milijuna dolara koje je Američka unija za građanske slobode (ACLU) obećala u lipnju potrošiti na državne i nacionalne napore za pobačaj u ovom izbornom ciklusu.

Napori ACLU-a uključivat će digitalne oglase i oglase putem pošte, plaćene medije i podršku mjerama glasanja o pobačaju.

Prema izjavi od 5. lipnja, ACLU će koncentrirati svoju kampanju na 14 država: Arizona, Colorado, Florida, Georgia, Kansas, Michigan, Missouri, Montana, Nebraska, Nevada, New York, Sjeverna Karolina, Ohio i Wisconsin.

Što radi pro-life pokret?

Kelsey Pritchard, direktorica državnih javnih poslova pri SBA, rekla je za CNA da njezina grupa ove godine izdvaja 92 milijuna dolara za kontakt s biračima na izborima.

Izborni napori SBA-a koristit će slične metode kao i oni planiranog roditeljstva i ACLU-a, ali s ciljem “zaustavljanja[ping] Joe Biden i Demokrati da zabrane državama da imaju pro-life zakone i obavezni pobačaj tijekom cijelog tromjesečja u svakoj državi diljem zemlje.”

Ovo je najveća inicijativa za kontakt s biračima u povijesti SBA-a. Pritchard je rekla da će kampanja doprijeti do 10 milijuna birača, usredotočujući se na osam ključnih ratnih država za koje vjeruje da će “odrediti ishod izbora 2024.”

Te države su Arizona, Sjeverna Karolina, Pennsylvania, Wisconsin, Michigan, Ohio, Montana i Georgia.

(Priča se nastavlja u nastavku)

Pretplatite se na naš dnevni bilten

Otkako je Roe protiv Wadea poništen 2022., pokret za život pretrpio je nekoliko poraznih poraza s opsežnim ustavnim amandmanima o pobačaju koji su usvojeni u državama poput Ohija, Michigana i Kalifornije.

Pritchard, međutim, vjeruje da problem prvenstveno proizlazi iz slanja poruka i neadekvatne potrošnje, a ne iz toga što glasači ne podržavaju pro-life poziciju.

“Taktika br. 1 aktivista za pobačaj je širenje dezinformacija o sposobnosti trudnica da dobiju hitnu njegu prema pro-life zakonima jer znaju da će izgubiti ako vode kampanju za promicanje pobačaja u kasnom terminu”, rekla je, dodajući da ” industrija pobačaja može si priuštiti ulaganje milijuna u ove utrke jer će vidjeti a [return on investment] kada mogu povećati svoj profit na račun života beba.”

Pritchard je pozvala republikanske čelnike da budu glasniji u osporavanju onoga što je nazvala “pričom o velikom pobačaju” i da “informiraju birače kako ovi amandmani propisuju pobačaj u kasnom terminu, ugrožavaju zdravlje žena i ukidaju roditeljska prava”.

Peter Pinedo

Peter Pinedo je dopisnik DC-a za CNA. Diplomirao je na Franjevačkom sveučilištu, Peter je prethodno radio za Texas Right to Life. On je prvi poručnik u rezervi američke vojske.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Katolički biskupi u Sudanu: ‘Tkanina sudanskog društva je raskomadana’

Katoličke vijesti

Vatikanska sinoda teži inkluzivnosti, ali kritičari se boje raskola

Katoličke vijesti

Karipski kardinal Kelvin Felix umro je u 91. godini

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti